2020. április 9., csütörtök

Krisztus tekintete!

Ekkor megfordult az Úr, és rátekintett Péterre. Péter pedig visszaemlékezett az Úr szavára, amikor azt mondta neki: "Ma, mielőtt megszólal a kakas, háromszor tagadsz meg engem." Aztán kiment, és keserves sírásra fakadt.
Lukács evangéliuma 22. fejezet 61-62. vers 




A főpap udvarában két lényeges dolog is történt nagycsütörtök éjjel. Egyrészt Jézus Krisztus felfedte igazi személyazonosságát és elmondta, hogy Ő a Messiás. Másrészt kint, Péter háromszor megtagadja, hogy ismeri Jézus Krisztust. A két történés, személy viszont találkozik, amikor Jézus Krisztus rátekint Péterre. Jézus Krisztusnak ez a tekintete mindent megváltoztatott. Péter egyedül volt és az, hogy egyedül kellett állnia a Krisztus ellenségei között, bénító félelmet eredményezett benne.
Jézus Krisztus tekintete és a kakas kukorékolása felébresztették Péter lelkiismeretét. Azonnal összetört és megbánta a tagadását, és keserves sírásra fakadt.
Később Péter ismét megvallotta a Krisztus iránt érzett szeretetét, Krisztus pedig fontos feladatot bízott Péterre.
Péter háromszor tagadta meg Krisztust, Krisztus pedig a feltámadása után háromszor kérdezi meg Péter, hogy szereti-e Őt? Ezzel segít Krisztus Péternek, hogy szembenézzen az elrontott múltjával, majd magabiztosan továbbléphessen.
Jézus Krisztus a mi életünket is szeretné helyreállítani, ha elbuktunk valamilyen bűnben. Ehhez viszont megfelelő választ kell adnunk a lelkiismeretünk „riasztására”, ki kell lépnünk abból a közegből, ami a kísértést jelenti a számunkra, őszintén meg kell bánnunk bűneinket és újra el kell köteleződnünk Jézus Krisztus iránt.


IMA: Istenünk, a Te mindent átható tekinteted ma is telve van irgalommal, kegyelemmel. Köszönjük a Te bűnöst átformáló hatalmad. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...