2020. április 28., kedd

A mindennek értelmet adó Szeretet!

Őt szeretitek, pedig nem láttátok, őbenne hisztek, bár most sem látjátok, és kimondhatatlan, dicsőült örömmel örvendeztek,
Péter 1. levele 1. fejezet 8. vers





Mi az élet értelme? Mitől lesz egy férfi igazi férfivá? Egy nő pedig igazi nővé? Fontos kérdések. Miért van az, hogy egyre több fiatalember kezd el testépítéssel foglalkozni, kívülről nagyon erősnek tűnik, de a szeméből sugárzik a bizonytalanság, a céltalanság, a szomorúság?

Miért van az, hogy nők milliói igyekeznek mindenféle divathóbortot figyelembe véve egyre jobban beolvadni az emberek közé, de a szemük sokszor fénytelen, fájdalommal, kétségekkel teljes?

Minket, férfiakat a nagybetűs szeretet tehet lélekben is férfivá. Szükségünk van arra, hogy megismerjük Jézus Krisztust, a nagybetűs szeretetet, szükségünk van arra, hogy egy életre szóló, sőt a földi életen túlmutató célt találjunk Általa és ezért a célért akár az életünket is feláldozzuk.

Hiszen az a cél, amiért nem vagyunk készek akár meghalni is, nem méltó arra sem, hogy éljünk érte.

Minden egyes nőnek szüksége van Jézus Krisztus megbocsátó, elfogadó, biztonságot adó szeretetére van szüksége.

Most, amikor hosszú heteket, hónapokat akár tölthetünk távolságtartásban a szeretteinktől, érezhetjük ennek a fájdalmát. A technológia valamelyes átíveli ezt a szakadékot, de nem pótolhatja teljesen a hiányérzetet. Mi fizikai értelemben nem találkoztunk Jézus Krisztussal. Péter apostol viszont találkozott Vele ilyen módon is. Minket nem érintett meg, mi nem érintettük meg Őt fizikai értelemben, nem hallottuk a hangját olyan módon, de mégis olyan valóságosan jelen van az életemben újjászületésem óta.

Átöleli a lelkemet, az élet viharaiban erősen szorít és ezzel a magabiztossággal harcolhatom a harcaim. Tudom, hogy a viharok nem sodornak el, mert Ő tart. Megérinti a szívemet, amikor gondolatok, kérdések kavarognak Bennem, Ő már akkor válaszol ezekre, amikor még meg sem fogalmaztam azokat.

Ha elbíznám magamat, akkor atyai szigorral és figyelmeztetéssel visszahúz a földre, amikor úgy érzem, hogy minden összeesküdött ellenem és nincs erőm tovább menni, bátorít, vígasztal és szeretetéről biztosít.

Csoda hát, hogy azt mondom, amit Polikárpusz mondott, amikor elfogták és ki akarták végezni a fizikai értelemben általa soha nem látott Krisztus iránt érzett szeretetéért? A katonák azt mondták neki, hogy választhat aközött, hogy megtagadja Krisztust vagy meghal Krisztusba vetett hite miatt. Ő a következőt mondta: „Az én Megváltóm 80 éven keresztül hordozott, szeretett, vezetett, támogatott hűségesen és most tagadjam meg Őt? Soha!”
Bárcsak mindannyian valóságosan szeretnénk Őt!

IMA: Jézus Krisztus, ha nem is érezhetjük fizikai értelemben a Te érintésed, ha nem is láthatjuk a Te arcod, tudjuk, hogy Szentlélek által minden gyermeked életében, szívében folyamatosan jelen vagy és elvezetsz minket az örökkévalóságba, ahol színről-színre megláthatunk Téged.  Magasztalunk ezért! Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...