2020. április 27., hétfő

Jól van, jó és hű szolgám!

Ura így szólt hozzá: Jól van, jó és hű szolgám, a kevésen hű voltál, sokat bízok rád ezután, menj be urad ünnepi lakomájára!
Máté evangéliuma 25. fejezet 21. vers



Minden keresztény vágya, hogy egy napon ilyen szép mondatot hallhasson az ő Ura és Istene szájából: „Jól van, jó és hű szolgám…”

Ez a legfontosabb elismerés egész életünk során. A mindent eldöntő „vizsga”. Hogyan lehetünk biztosak abban, hogy Istentől ezt a mondatot fogjuk hallani?
Talán azok csoportjába tartozol, akik azt gondolják, hogy sehogyan.

Az Efézusiakhoz írt levél 2. fejezetében olvashatunk arról, hogy Isten üdvözítő kegyelme Isten ingyenes ajándéka azoknak, akik hittel megragadják azt.

Erről beszél Jézus Krisztus a Máté evangéliuma 25. fejezetben található példázatban.

Mind a két szolga bőven kapott talentumokat és megelőlegezett bizalmat azért, hogy befektessék és kamatoztassák a kapott talentumokat, értékeket.

Minden befektetés kockázattal jár, de voltak szolgák, akik vállalták a kockázatot, mert bíztak az ő urukban. A harmadik, hűtlen szolga nem bízott az urában, ebből fakadóan nem fektette be a kapott értékét, ebből fakadóan pedig elveszítette a kapott értékét, az ő urának bizalmát és a munkáját is.

Isten, a mi mesterünk tehát arra akar ma tanítani minket, hogy bízzunk Benne. Istentől mindent megkaptunk azért, hogy befektessünk a világba azért, hogy bemutassuk Isten szeretetét a körülöttünk élőknek.

Bízni eléggé Istenben ahhoz, hogy kamatoztathassuk kapott talentumainkat, nem mindig egyszerű, hiszen a világ sokszor félreértelmezi a vágyunkat, hogy kamatoztassuk a ránk bízott kincseket. Más esetben a körülöttünk élők szándékosan rossz szándékkal vannak felénk és ilyen módon értékelik törekvéseinket.

Ha viszont a mesterünk szava a fontos és az, hogy mit fog mondani nekünk az utolsó napon, akkor bízzunk benne és tegyünk meg mindent azért, hogy kamatoztassuk azt, amit Tőle kaptunk.


IMA: Istenem, segíts, hogy bízzak Benned és jól használjam, kamatoztassam mindazt, amit Tőled kaptam. Segíts, hogy ne a nehézségekre gondoljak, hanem arra, hogy milyen csodálatos lesz Tőled hallani: „Jól van, jó és hű szolgám!” Krisztus nevében kérünk, Ámen!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...