2020. április 16., csütörtök

Krisztus követése a hétköznapokban!

Ekkor odaszólt Péterhez az a tanítvány, akit Jézus szeretett: "Az Úr az!" Amikor Simon Péter meghallotta, hogy az Úr az, magára vette felső ruháját, mert mezítelen volt, és belevetette magát a tengerbe.
János evangéliuma 21. fejezet 7. vers



A tanítványok egy része, Jézus Krisztus feltámadása és megjelenése után, Galileába mentek, hogy ott találkozhassanak Jézus Krisztussal. (Máté evangéliuma 28. fejezet 10. vers)
Péter és egy kisebb csapat elmentek halászni, de hiába küzdöttek egész éjszaka, semmit sem fogtak.
Jézus Krisztus reggel várta őket a parton és néhány fontos leckét tanított nekik, amiket nekünk is érdemes megszívlelni.
Először is, Jézus Krisztus halat adott nekik. Emlékeztette őket, hogy minden adottságukat Istentől kapták ajándékba.
Másodszor, azok a dolgok, amiket életünkben fontosnak tartunk: barátaink, családunk, munkahelyünk, vagyonunk, semmi sem lehet fontosabb a Jézus Krisztussal való kapcsolatunknál.
Harmadszor, Jézus Krisztus arra hívott minket, hogy életünk minden napján Őt kövessük. Semmi sem vonhatja el a figyelmünket erről a legfontosabb feladatról.
Hogyan maradhat a figyelmünk Jézus Krisztuson és követésén a mindennapok szürkeségében, főleg most, a koronavírus okozta világjárvány idején?
Kezdhetjük azzal, hogy végre tudatosul bennünk, Jézus Krisztus szeret minket. Ő általa lettünk teremtve és meghalt a kereszten azért, hogy a bűn által összetört lelkünk, életünk újra egész lehessen.
Ezután fordítsuk tekintetünket Jézus Krisztus felé, és valljuk meg Neki őszintén azt, amit Péter: „Uram, te mindent tudsz; te tudod, hogy szeretlek téged” (János evangéliuma 21. fejezet 17. vers)
Végül bízzunk Jézus Krisztusban azt illetően, hogy életünk hálóját meg fogja tölteni igazi értékkel és be fogja tölteni minden szükségünket.
Itt az ideje újat kezdenünk Jézus Krisztussal!


IMA: Istenünk, töltsd be az életünk hálóját a Te jelenléted, szereteted áldásaival, hogy Téged követve szeretettel és örömmel szolgáljunk a körülöttünk élőknek.
Jézus Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...