2020. július 16., csütörtök

A hit szemei!

A ti szemetek pedig boldog, mert lát, és fületek boldog, mert hall.
Máté evangéliuma 13. fejezet 16. vers
Miért beszélt Jézus Krisztus gyakran példázatokban, úgynevezett rejtett üzenetekben? Ő nagyon jól tudta, hogy sokan azt várták a Messiástól, hogy nagy nyilvánosság előtt minden kétséget kizáróan felfedje magát. Ők egy nagy királyt vártak, akik, aki beül Dávid királyi trónjába, legyőzi a Rómaiakat és megalapozza a zsidó nép jólétét és uralmát. De Jézus Krisztus azt akarta, hogy kinyissák az emberek fülüket és szemeiket, hogy meglássák Isten munkáját és meghallják Isten szavát. Azoknak, akik látnak hitszemeikkel, Krisztus sokkal nagyobb királyságot készített, mint amit valaha is alapítani lehetett volna Jeruzsálemből. Elizeus is rövidlátó emberekkel küszködött, akik nem látták azt, amit Elizeus hitszemeivel látott. Éppen ezért imádkozott, hogy akik ártalmas dolgokat tesznek, belássák tévedéseiket és megváltoztassák terveiket. Isten meghallgatta Elizeus imádságát. ( 2 Királyok 6:8-23) Egy próféta voltaképp egy imaharcos is volt, mert jól tudta, hogy nagyobb erő van egyetlen imában- Isten ereje-, mint a királyok összes lovának és lovasának együttvéve. Mi is segítségül hívhatjuk ennek az Istennek az erejét imádság által. Ha szeretnénk hitszemeinkkel látni, kezdjünk el imádkozni.Hogyan tudnánk másoknak segíteni, hogy ha mi látjuk hitszemeinkkel Krisztust, ők is megláthassák?


IMA: Istenünk, nyisd meg mindannyiunk szemeit, hogy láthassunk Téged és nyisd meg a füleinket, hogy meghallhassuk a kegyelmed szavát, Jézus Krisztus nevében, Ámen.

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A legjobb rész

Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre....