2020. július 21., kedd

Ragaszkodni Isten kijelentett igazságához!

Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kősziklára építette a házát.
Máté evangéliuma 7. rész 24. vers



A hitetők és ördögi szemfényvesztés korát éljük. Olyan emberek jelennek meg ma a keresztény világban, akik nemcsak sarlatánoknak mondhatóak ( habár ilyen szélhámosok is vannak bőven), hanem olyanok is, akik az ördögtől jövő erővel tesznek csodákat, hogy elhitessék ha lehet még a választottakat is.
" Akkor majd hamis krisztusok és hamis próféták jönnek, akik jeleket és csodákat tesznek azért, hogy ha lehet, megtévesszék még az Isten választottait is." Máté 24:24
"Mert ennek a törvénytiprónak az eljövetele a Sátán munkája a hazugság minden hatalmával, jelével és csodájával;"
s a gonoszság mindenféle csalásával azok számára, akik elvesznek, akik nem szerették az igazságot, hogy általa üdvözüljenek.
2 Thesszalonika 2:9-10
Figyeled? Hiába szaladgálsz jelek és csodák után, amíg nem szereted és nem fogadod el az Isten igazságát ami által üdvösségre juthatsz. Sosem fogsz pusztán jelek és csodák keresése által üdvözülni.
Krisztus mondja azokról akik jelt kívántak, hogy hitetlen nép, akiknek nem adatott más, csak a Jónás próféta jele, amit ráadásul észre sem vettek.
Nem vették észre Illés próféta jelét sem, amit Keresztelő Jánosban láthattak beteljesedni. Csak a szenzációk, bűvészmutatványok után rohangáltak.
Vigyázz kedves olvasóm kit követsz mert itt a hallhatatlan lelkünk örökléte a tét.
Talán el vagy bűvölve egy híres "csodatévőtől", de mit fogsz tenni amikor kiderül, hogy elhagyta a feleségét vagy lelépett a hívei pénzével a magánrepülőjén?
Minden olyan ember, közösség amely az Istentől van, a Szentírás tekintélyére épít és nem az emberi megtapasztalásokra. Sőt, minden megtapasztalás is összhangban van a Szentírással az ilyen közösségekben.
Vigyázzunk tehát és imádkozzunk, hogy valamiképpen el ne sodortassunk az Isten igazságától. Ha pedig megtévesztettek minket, legyen világosságunk visszatérni az Isten igazságának útjára.


IMA: Istenünk, Szentlelked által vezess minket, hogy felismerjük a hamisítványt, az utánzatot, a szentségeskedést, az alázatoskodást és a gonosz szándékú de hízelgő hamis tanítókat. Csak Te tudsz megtartani bennünket a félrevezetés korában. Krisztus nevében támogass minket, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A legjobb rész

Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre....