2020. augusztus 12., szerda

A házasság szövetsége

…mert a teremtés kezdete óta az embert férfivá és nővé teremtette az Isten. Ezért elhagyja az ember apját és anyját, és lesznek ketten egy testté, úgyhogy ők többé már nem két test, hanem egy.



Ha komolyan szeretnénk egy boldog, harmonikus házasságot, vissza kell térnünk a férfi és a nő valamint a házasság teremtőjéhez. A fenti igeversekben Jézus Krisztus Mózes első könyvéből idézett, hogy kifejezze Isten maga alkotta meg a házasságot. Isten alkotta az embert férfivé és nővé, Isten egyesítette a férfit és a nőt a házasság szövetségében. Isten is ott van a házasság szövetségében. Ha megtagadjuk azt, hogy a házasság szövetségét Isten hozta létre, akkor teljesen mindegy milyen ígéreteket, óvintézkedéseket, képességeket vagy elhatározást használunk vagy tanúsítunk, az életünkben és házasságunkban nem fogunk igazi beteljesedést, örömet találni. Másrészt, ha egy férfi és egy nő az Isten által adott alapra helyezi a házasságát, és hűségesen keresi Isten akaratát, hogy alávethessék magukat annak, a házasságuk védve lesz és be fogja tölteni azt a szerepét, ami miatt Isten létrehozta. Nézd, csak mit mond Isten a Prédikátor könyvének 4. fejezet 12. versében: „Ha az egyiket megtámadják, ketten állnak ellent. A hármas fonál nem szakad el egyhamar.” Tehát egy férj és egy feleség, akik együtt vágynak és törekszenek arra, hogy Isten akaratát cselekedjék határozottan a nyerő kombináció.


IMA: Köszönjük Istenünk, hogy emlékeztettél minket a mai napon arra, hogy férfit és nőt Te teremtetted, hogy egyesítsd őket a házasság szövetségében. Segíts nekünk, hogy hűségesen megmaradhassunk ebben a szent szövetségben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...