2020. augusztus 13., csütörtök

Kicsi vagy nagy bűn?

Jöjjetek, szálljunk vitába! - mondja az ÚR. Ha vétkeitek skarlátpirosak is, hófehérekké válhattok, ha vörösek is, mint a bíbor, fehérekké lehettek, mint a gyapjú.
Ézsaiás könyve 1. fejezet 18. vers



Életünk során megeshet, hogy próbáljuk csökkenteni a bűneink, hibáink nagyságát, komolyságát. Ezt a fajta gondolkodásmódot még Istenre is kivetíthetjük.
Jakab apostol ír arról, hogy milyen, amikor egy közösségben személyválogatás van, amikor egyeseket emiatt felemelnek, másokat pedig semmibe vesznek.
Könnyen azt gondolhatjuk, hogy a személyválogatás nem is olyan nagy bűn, hiszen vannak ennél a bűnnél komolyabb, súlyosabb és főleg látványosabb bűnök is.
Jakab viszont rámutat arra, hogy egy ilyen bűn is beszennyezheti az életünket és távol tarthat az Isten közelségének örömétől és áldásaitól. Egy érdekes mondást olvastam egyszer: „Nincs olyan bűn, amelyik túl súlyos volt ahhoz, hogy Krisztus magára vegye és nincs olyan bűn, amelyiket Krisztus ne vette volna magára azért, mert túl kicsi volt.”
Egyetlen bűn is, amit nem bánunk meg, amit nem rendezünk az Atyával Krisztus vére és kegyelme által, amivel nem akarunk szakítani, hanem tudatosan teret engedünk neki, elegendő ahhoz, hogy elválasszon Istentől.
Hogyan üdvözülhetünk akkor? Van reménységünk? IGEN! A mi üdvösségünk biztos, hiszen Jézus Krisztus fizetett és Jézus Krisztus végezte el azt a munkát, amit mi sosem tudtunk volna elvégezni.
„Gyermekeim, ezt azért írom nektek, hogy ne vétkezzetek; ha pedig vétkezik valaki, van pártfogónk az Atyánál: az igaz Jézus Krisztus, mert ő engesztelő áldozat a mi bűneinkért; de nemcsak a mienkért, hanem az egész világ bűnéért is.” János apostol első levele 2. fejezet 1-2. vers
A Krisztus vére folyt ki azért, hogy legyen bocsánat minden bűnünkre, akár nagynak, akár kicsinek látjuk azt.
Átélted már ennek a szabadulásnak az örömét, amit csak Jézus Krisztus tud adni neked?


IMA: Köszönjük Istenünk, hogy Jézus Krisztus kifizette a bűneinkért járó büntetést. Köszönjük, hogy Krisztus által szentek és feddhetetlenek vagyunk az Atya előtt, ha megtértünk, újjászülettünk. Segíts teljes hitünket és bizalmunkat Krisztusba vetni, hogy a Tőle kapott szentséghez méltóan élhessünk. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...