2020. augusztus 11., kedd

Felnőni szeretetben!

…hanem az igazsághoz ragaszkodva növekedjünk fel szeretetben mindenestől őhozzá, aki a fej, a Krisztus. Efézusiakhoz írt levél 4. fejezet 15. vers



Három gyermekes szülőként tapasztaltam, hogy a gyermek első éveiben vásárolt ruhákat nem sokáig tudjuk használni, mert a gyerek villámgyorsan növekszik. A ruha, ami a múlt hetekben még jó volt, ma már kicsi. Ez azonban örömteli dolog, hiszen szülőként örültünk és örülünk annak, ha a gyermekünk megfelelő ütemben, egészségesen fejlődik és növekszik.
Inkább az a szívfájdalom egy szülő számára, ha a gyermeke fejlődésében, növekedésében zavar áll be valamilyen betegség, rendellenesség miatt.
A mennyei Atya ugyanúgy szomorú, amikor botladozó lelki életünket látja.
Pál apostol is szomorkodott amiatt, hogy a korinthusi gyülekezet tagjai közül sokan nem növekedtek fel, nem váltak lelkileg érett keresztényekké:
„Én tehát, testvéreim, nem szólhattam hozzátok úgy, mint lelkiekhez, hanem csak úgy, mint testiekhez, mint a Krisztusban kiskorúakhoz. Tejjel tápláltalak titeket, nem kemény eledellel, mert még nem bírtátok volna el. Sőt még most sem bírjátok el,” ( Pál Korinthusiaknak írt első levele 3. fejezet 1-2. vers)
A lelki éretlenség jelei közé tartoznak a következők: „irigység, viszálykodás, gőg, okoskodás. ( 1 Korintus 3:3), a lelki értelemben kiskorú könnyen félrevezethető (… hogy többé ne legyünk kiskorúak, akik mindenféle tanítás szelében ide-oda hányódnak és sodródnak az emberek csalásától, tévútra csábító ravaszságától; Efézus levél 4. fejezet 14. vers), a lelkileg kiskorú még nem tud megfelelően különbséget tenni jó és rossz között (Aki ugyanis tejen él, járatlan az igazság igéjében, mivel kiskorú. A nagykorúaknak pedig kemény eledel való, mint akiknek érzékszervei a gyakorlat következtében már alkalmasak a jó és a rossz megkülönböztetésére. Zsidókhoz írt levél 5. fejezet 14. vers)
Elkötelezni az életed Isten mellett, átadni magad Krisztusnak egy pillanat alatt meghozható döntés, de lelki értelemben növekedni és éretté válni egy életen át tartó folyamat, amelynek több szakasza is van.
Ahogyan Péter által mondja a Szentlélek, először is szükségünk van a Krisztusba vetett üdvözítő hitre, majd növekednünk kell a jóságban, ismeretben, önuralomban, kitartásban, istenfélelemben, kölcsönös tiszteletben, szeretetben.
Ahogyan telik az idő, Isten gyermekei növekednek és érettebbé válnak mindezeket illetően.
Vágysz arra, hogy személyes életedet illetően lelkileg növekedj?


IMA: Istenünk, segíts nekünk, hogy növekedhessünk a kegyelemben és a Jézus Krisztus ismeretében. Tied legyen a dicsőség Istenünk most és mindörökké, Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...