2020. augusztus 3., hétfő

Az emberiség halálos betegsége!

Álljatok meg tehát, felövezve derekatokat igazságszeretettel, és magatokra öltve a megigazulás páncélját. Efézusiakhoz írt levél 6. fejezet 14. vers



Hallottam egy emberről, aki minden nap kocogni járt. Sokat futott, mozgott. Egy napon fájdalmat érzett a mellkasában és arra gondolt, ez annak a jele, hogy lassítania, pihennie kell. A felesége ugyan győzködte, hogy menjen orvoshoz, de ez az illető nem ment el vizsgálatra.
Egy napon csontkovácshoz ment, a csontkovács pedig észlelte, hogy valami komolyabb baj lehet egyszerű fáradtságnál és azonnal a sürgősségire irányította. Akkor már hallgatott emberünk a jó tanácsra.
A sürgősségin azonnal vizsgálatokra küldték, majd úgy döntöttek, hogy egy apró kamerát küldenek fel a szívének fő artériáiba, hogy megnézzék azok állapotát.
Ekkor derült ki, hogy az egyik artériája szinte teljesen elzáródott. Ez az ember azt gondolta, hogy pihenéssel meg tud oldani egy ilyen komoly problémát.
Az orvos kitakarította az elzáródott artériát és egy sztentet is behelyezett, hogy ne záródhasson el újra.
Isten azt mondja nekünk, hogy az emberiség halálos betegsége: a bűn. Az orvosunkhoz hasonlóan, Isten is tudja, hogy az egyetlen módja a bűn halálos betegségéből való gyógyulásnak az, ha befogadjuk hittel a szívünkbe Jézus Krisztust.
Jézus Krisztus-Isten Fia, a mi Megmentőnk. Ő halt meg, hogy kifizesse a bűneink által felhalmozott adósságokat.
Amint megvalljuk őszintén Isten előtt bűneinket, és hit által elfogadjuk és megvalljuk azt, hogy Jézus Krisztus a mi személyes Megmentőnk, Megváltónk, új, örök életet kapunk Istentől. Egyszerűen szólva, meggyógyulsz a bűneid halálos betegségéből.
Bízol annyira Istenben, hogy engeded, megmentsen téged a bűn halálos betegségéből, Jézus Krisztus értünk végzett áldozata által?



IMA: Istenünk, köszönjük, hogy vannak emberek, akiket használsz azzal kapcsolatosan, hogy rámutassanak a lelki egészség és örök élet útjára. Köszönjük, hogy készítettél gyógymódot az emberiség halálos betegségére: a bűnre. Adj nekünk alázatot, hogy segítséget kérjünk Tőled és hittel a Te gondoskodásodra és megtartó kegyelmedre bízzuk magunkat. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...