2020. augusztus 31., hétfő

Dicsőség Királya!

Emeljétek föl fejeteket, ti kapuk, emelkedjetek föl, ti ősi ajtók, hogy bemehessen a dicső király! 24. Zsoltár 7. fejezet



A 24. Zsoltárban olvashatjuk, hogy az Úré a Föld és annak teljessége. Ez tehát azt jelenti, hogy az Úr jelen van és munkálkodik mindenütt a világon. Ugye? Igen. Isten jelen van világunkban és csodálatos módon munkálkodik. De nem minden ember szeretné, hogy a Dicsőség Királya, az élete Urává is váljon. A bűneink sokszor teljesen érzéketlenné tesznek minket és ezért nem vágyunk Isten után, ezért nem bízunk Benne minden szükségünket illetően.
Most, amikor iskolakezdés előtt állunk, tegyük fel a kérdést magunknak, hogy Istent szívesen látjuk-e otthonainkba, iskoláinkba, vállalkozásainkba és a hivatalainkba?
Esetleg kiragasztjuk a „Tilos a belépés” matricát életünk azon területein, ahol úgy gondoljuk nincs szükségünk Istenre, vagy éppen félünk attól, hogy Isten megfosztana minket annak a szabadságától, hogy gyakoroljunk valamit, amit szeretünk, de valójában káros életünkre nézve?
Dávid király azt mondta: „Emeljétek föl fejeteket, ti kapuk, emelkedjetek föl, ti ősi ajtók, hogy bemehessen a dicső király!” Ebből láthatjuk, hogy a Dicsőség Királya, az ősi Izrael népe közösségének középpontjában állt. Ő viszont szeretne ma a mi életünk középpontjába is kerülni. Ez egy profetikus kijelentése volt Dávidnak, amikor is Krisztus testet öltésére és jeruzsálemi bevonulására mutatott. Isten ugyanakkor ezáltal akar minket arra emlékeztetni, hogy a Dicsőség Királya már eljött. Ez a Király már letette Királyágának alapjait és megszabadított minket halála és feltámadása által a bűneinktől, hogy újra Isten jelenlétébe kerülhessünk, és tiszta kezeket emelhessünk fel Istenhez és tiszta szívvel állhassunk Előtte. Isten ma olyan férfiakat és nőket keres, akik teljes odaadással és lelkesedéssel képviselik az Ő dicsőségének evangéliumát. Te is egy vagy közülük?


IMA: Dicsőség Királya, örömmel fogadunk be Téged életünkbe. Életünk kapuit kitárjuk Neked. Örömmel és dicsőítéssel telik meg szívünk amikor ünnepeljük jelenlétedet. Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...