2020. augusztus 30., vasárnap

Isten örökbe fogadott gyermekei!

Lássátok meg, milyen nagy szeretetet tanúsított irántunk az Atya: Isten gyermekeinek neveznek minket, és azok is vagyunk. Azért nem ismer minket a világ, mert nem ismerte meg őt. János első levele 3. fejezet 1. vers



Mi az első szó, ami eszedbe jut a szeretetről? Ha Istent szemlélem, aki az igazi Szeretet, akkor először is az áldozat jut az eszembe, másodszor pedig az igazi.
Honnan tudhatjuk, hogy Isten szeret minket? Onnan, hogy amikor még bűnösök voltunk, Krisztus érettünk meghalt. Valóságos, a legmélyebb áldozat van Isten szeretete mögött. Isten szeretete nemcsak költői kifejezésekből, érzelmeinkre ható szónoklatokból áll, hanem valódi áldozat van Isten szeretete mögött. Látod Krisztust lelki szemeiddel, Isten tiszta, Szent Fiát, a világ legszebb lényét a kereszten eltorzultan, bemocskolódva vérezni a mi bűneink miatt? Akkor azt is láthatod, hogy Isten komolyan gondolja az emberiség iránt érzett szeretetés és a legvégső áldozatot is meghozta érte.
Ó de jó lenne a torz, mocskos, nyomorék, poshadt emberi természetünket levetkőzni és engedni, hogy ez a tiszta szeretet áradjon életünkön keresztül is. Akkor nemcsak azokat szeretnénk, akiket a mi „skatulyáinkba” be tudunk gyömöszölni, hanem azokat is, akik sóvárognak Isten után, csak éppen nem úgy, ahogyan az nekünk tetszik. Lásd a farizeus és a vámszedő imádságának példáját. ( Lukács 18:9-14).
Másodszor, akik befogadták Krisztust, azokat az Atya gyermekévé fogadta és fogadja ma is.
Van fogalmad, milyen kiváltság lenne a világ leggazdagabb emberének családjába kerülni örökbefogadás révén és minden vagyonát megörökölni?
Az a kiváltság semmi ahhoz képest, amit Isten családjába belépve nyerünk. Krisztussal együtt minden ígéret, minden áldás, minden örökség a mienk. Látjátok mennyire szeretett minket az Atya? Nemcsak megmentett a kárhozattól, hanem a családjába is fogadott. Örököstársaivá váltunk Krisztusnak. Még egy rövid idő és Krisztus eljön, mi pedig belépünk az örökségünkbe, ha tényleg Isten gyermekeivé lettünk már.
Drága Isten gyermeke! Ne bánkódj hát amiatt, hogy nem szeret, nem ismer, nem ismer el az Isten nélküli emberek tömege! Te a Király gyermeke vagy! Aki Őt szereti, téged is szeret, aki Őt gyűlöli, téged is gyűlölni fog. Krisztus győzelme a világ felett immáron a te győzelmeddé is lett.
Aki viszont ilyen nagy szeretet láttán is kitart az Isten elutasítása és gyűlölete mellett, a kárhozat is túl enyhe ítélet a számára.

IMA: Istenünk, nyomorult, koldus, mocskos lelkünket annyira értékelted, hogy elküldted Krisztust. A Krisztusban vetett hit által új életünk lehet, és új nevünk, új reménységünk, új örökségünk. Dicsőítünk Téged ezért. Segíts nekünk, hogy a Te szereteted tudjuk terjeszteni Szentlelked által, még azokat is áldva, akik minket átkoznak. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...