2020. augusztus 29., szombat

Helyes hozzáállás anyagi javainkhoz!

Ne legyetek pénzsóvárak, érjétek be azzal, amitek van, mert ő mondta: "Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged." Zsidókhoz írt levél 13. fejezet 5. vers




Először is fektessük be bölcsen anyagi javainkat. A bölcs befektetés nemcsak lelki értelemben, de pénzügyi értelemben is alapvető, ha Istennek dicsőséget akarunk adni pénzügyeink terén is. ( Olvasd el a Máté 25:14-29. verseket)
Másodszor, gondolkodjunk, tervezzünk előre, ami a költségeinket illeti. ( Lukács 14:25-35)
Ha ezeket az alapelveket Istennek átadott szívvel párosítjuk, nem kell egy pillanatra sem aggódnunk a nyugdíjas éveink miatt.
Harmadszor, Krisztus figyelmeztet minket, hogy ne a Földön halmozzuk a kincseinket, hanem a Mennyben. ( Máté 6:19-20)
Az adakozás nem azért fontos, mert Isten elvárja, vagy, mert így szoktuk. Amikor adakozunk, azt fejezzük ki, hogy tudjuk mindenünk, amink van Isten tulajdona, hisszük, hogy Ő gondot fog viselni rólunk a jövőben is anyagilag, tehát nem a pénzünkben bízunk, és tudjuk, hogy Isten áll mindenek fölött és nem azok az anyagi javak, amelyek a birtokunkban vannak. Isten nemcsak a nyugdíjas éveinkben tud gondoskodni rólunk, hanem az örökkévalóság örök boldogságát, nyugalmát, gazdagságát is kínálja nekünk. ( Máté 6:25-33, Filippi 4:11-13)


IMA: Istenünk, Te meg akarsz áldani minket lelkileg és meg akarsz áldani minket anyagilag is. Segíts, hogy anyagi dolgainkban is alá tudjuk vetni magunkat a Te szavadnak, hogy megáldhasd a mi törekvéseinket és megdicsőülhess anyagi javaink által is. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kizárólag kegyelemből

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. E...