2020. augusztus 8., szombat

Ismerd meg a Teremtődet!

Alaktalan testemet már látták szemeid; könyvedben minden meg volt írva, a napok is, amelyeket nekem szántál, bár még egy sem volt meg belőlük. 139. Zsoltár 16. vers


Életem legszebb élményei közé tartozik az, amikor gyerekeim születésénél jelen voltam. Látni, ahogyan a gyermekünk először nyitja ki világunkban a szemeit és küszködik azzal, hogy nyitva tartsa őket, hallani, ahogyan először felsír.
A kisbaba először látta a külvilágot és élte meg a változást, ami az anyaméhből való „kiköltözés” során következett be.
Isten ismert minket személyesen még mielőtt megszülettünk. Az életünk, Isten jelenlétében zajló folyamatos növekedést jelentett már az anyaméhben is.
Már azelőtt ismert és szeretett minket Isten, hogy a szüleink először megpillantottak minket a születés pillanata után.
Ennyire fontos vagy te és ennyire fontos vagyok én is Istennek.
Jeremiásnak ezt mondja Isten: „Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek, és mielőtt a világra jöttél, megszenteltelek, népek prófétájává tettelek.”
Miután elkezdjük felfedezni a körülöttünk levő világot, felfedezhetjük a világ Teremtőjét is. Csak ha megismerjük Istent, akkor tudjuk úgy élni életünket, ahogyan Isten elképzelte azt, amikor megteremtett minket. Csakis Istennel lehet igazán boldog, lelki értelemben bővölködő életünk.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy csodálatosan alkottál meg minket. Nyisd meg a mi szemeinket, hogy megismerjünk Téged Teremtőnkként és Megváltónkként. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...