2020. augusztus 7., péntek

Nem tudod?

Hát nem tudod, vagy nem hallottad, hogy örökkévaló Isten az ÚR? Ő a földkerekség teremtője, nem fárad el, és nem lankad el, értelme kifürkészhetetlen. Ézsaiás könyve 40. fejezet 28. vers


Egyetlen ember sem tud létrehozni valamit a semmiből. Csak Isten tudta előszólítani a látható dolgokat a nem látható világból.
Isten teremtette az időt, és az idők kezdetén: „Kezdetben teremtette Isten a Mennyet és a Földet.” Mózes első könyve 1. rész 1. vers Minden mást is Isten teremtett, ami a Mennyben és a Földön van.
És látta Isten, hogy minden, amit alkotott, igen jó. Így lett este, és lett reggel: hatodik nap. ( Mózes első könyve 1. fejezet 31. vers)
A Teremtés nagy változásokat hozott: időtlenség helyett időt hozott, semmiből valamit hozott, élettelenségből életet hozott.
Hát nem csodálatra méltó dolgok ezek? Azt pedig még nem is említettem, hogy te és én szintén Isten teremtményei vagyunk.
Nem véletlenül nyűgözte le Dávid királyt is az Isten szeretete, hatalma és jósága:
„… micsoda a halandó - mondom -, hogy törődsz vele, és az emberfia, hogy gondod van rá?” 8. Zsoltár 4. vers
Ézsaiás pedig ezt kérdezi: „ Hát nem tudod, vagy nem hallottad, hogy örökkévaló Isten az ÚR?”
Hát ne dicsérjük, magasztaljuk Istent a mai napon is, mindazért, amit csodálatosan megteremtett?


IMA: Teremtő és Szerető Istenünk, köszönjük azt a sok csodát, amit a teremtéskor vittél véghez. Segíts elismernünk, hogy Tőled függ életünk teremtményeidként és segíts őszintén hálásnak lenni életünk minden napján a gondviselésért amit Tőled kapunk. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...