2020. augusztus 5., szerda

Isten oltalmában

Vegyétek fel mindenképpen a hit pajzsát, amellyel kiolthatjátok a gonosznak minden tüzes nyilát. Efézusiakhoz írt levél 6. fejezet 16. vers



A gonosz erők ellen folytatott lelki harcunk során, a gonosz „tüzes nyilakat” vet be ellenünk. A tüzes nyilakat az ókorban figyelemelterelésként vetették be, hogy az ellenfél figyelmét megosszák, és ez által győzelmet tudjanak aratni az ellenség felett.
Nem tudsz egyszerre a tüzes nyilakra és az ellenségre is figyelni. Nem tudod mindkettő ellen hatékonyan felvenni a harcot egy időben.
Isten, az Ő hatalmas bölcsessége által, egy hatékony eszközt adott nekünk, melynek segítségével kiolthatjuk az ellenség „tüzes nyilait”. Ez az eszköz a hit pajzsa.
A hit az az eszköz, amely összeköt minket Istennel és Isten beszédének hatalmas erejével.
Hit által elérhető a számunkra Isten világossága, szabadítása, a Tőle jövő gyógyulás, mivel Isten alapvető tulajdonsága az Ő örök hűsége.
A tüzes nyilak nem tesznek veled sem kivételt. Villámgyorsan száguldanak feléd is, viszont Isten, mint egy sas madár, védelmező szárnyaival képes betakarni Téged. Az Ő szárnyai alatt tökéletes védelmet, oltalmat találhatsz.
„Tollaival betakar téged, szárnyai alatt oltalmat találsz, pajzs és páncél a hűsége.” 91. Zsoltár 4. vers
Ha Isten védelmez minket, az ellenségnek előbb a Mindenható Istent kellene legyőznie ahhoz, hogy hozzánk érhessen. Micsoda vigasztalást, békességet adó tudat ez!


IMA: Istenem, Te légy az én pajzsom a mai napon és életem minden napján. Köszönöm a Te védelmedet a gonosz tüzes nyilaival szemben. Benned bízom Istenem. Krisztus nevében, Ámen.

 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...