2020. augusztus 21., péntek

Légy erős és bátor!

Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz. Józsué könyve 1. fejezet 9. vers



A mai egészségügyi katasztrófák, természeti katasztrófák, fenyegető háborúk és terrorizmus világában, bátorságra van szükségünk ahhoz, hogy szembenézzünk minden egyes új nappal.
Olyan nehéz helyzetekkel nézhetünk szembe, hogy azt kívánhatjuk, bárcsak rossz álom lenne az egész.
Józsué nagy kihívásokkal és változásokkal kellett szembenézzen. A szeszélyes Izrael népének vezetőjévé lépett elő. A feladata az volt, hogy bevezesse a népet az ígéret földjére, de fogalma sem volt, hogy milyen akadályokkal, veszélyekkel kell szembenéznie addig, amíg célba nem ér a népével együtt.
Isten egyetlen dolgot ígért Józsuénak, hogy kísérni fogja, őt bármerre csak jár. Ennek a feltétele viszont az volt, hogy Józsué mindenben engedelmeskedjen Isten parancsának és ne térjen el attól sem jobbra, sem balra.
Mi az, ami próbára teszi ma a bátorságodat? Ne félj! Isten Józsuéval volt, amikor át kellett kelnie a Jordánon; ott volt Dániel barátaival, akiket Isten iránti engedelmességük miatt készültek bedobni az izzó kemencébe (Dániel könyve 3. fejezet)
Ő megígérte nekünk is: „ és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig."
Menjünk hát mi is és hajtsuk végre az Istentől kapott parancsot: „Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek.”


IMA: Köszönjük Istenünk, hogy velünk vagy és jelenléteddel gyümölcsözővé teszed életünket és az irántad való engedelmességünket. Vezess minket ma is, Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vigyázz a szívedre!

Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet!                   Példabeszédek könyve 4. fejezet 23. vers K...