2020. szeptember 3., csütörtök

Bizalommal imádkozni

Ezért teljes bizalommal fordulhatunk Istenhez: ha az ő akarata szerint kérünk valamit, biztos, hogy meghallgat bennünket! Ha pedig biztosak vagyunk benne, hogy meghallgat, bármit is kérünk tőle, akkor azt is tudjuk, hogy amit kértünk, azt meg is adta.
János első levele 5. fejezet 14-15. vers



Egyszer egy keresztyén így szólt nem keresztyén barátjához: “Túl sokat káromkodsz!” A hitetlen ezt válaszolta: “Úgy van, de nem gondolom komolyan. Te is sokat imádkozol, és te sem veszed komolyan.” Milyen akadálya lehet annak, hogy Isten megadja azt, amit kérünk Tőle?
Először is a hitetlenség, bizalmatlanság. Imádkozunk mi, kérünk mi, de igazából nem hisszük, hogy bármi is változni fog. Mint az asszony, aki azt kérte este, hogy a háza előtt levő kis domb tűnjön el, de reggel azzal a gondolattal ment az ablakhoz megnézni az imája eredményét, hogy: „Tudtam ebből úgysem lesz semmi.” Miért nem tudunk bízni, hinni Istenben?
Erre is válaszol az Isten szava. Nem az Isten akarata szerint élünk, gondolkodunk, tervezünk és nem az Isten akaratával összhangban fogalmazódnak meg bennünk kérések.
A hitünk akkor erősödik, ha az Isten szavát hallgatjuk, olvassuk és a hitünk akkor élő és erős, ha az Isten szavát cselekedjük is. Ha tehát az életed bizonyos területein szöges ellentétben vagy Isten beszédével, akaratával, először térj meg! Tarts bűnbánatot ismerd el, hogy mik azok a dolgok, amelyek Isten akarata elleni lázadásnak minősülnek.
Talán parázna kapcsolatban élsz valakivel, az is lehet, hogy valamilyen megkötözöttségben élsz, amit ráadásul szeretsz és nem is akarsz szabadulni tőle. Talán fösvénység, pénzimádat van az éltedben, az is lehet, hogy haragot, neheztelést táplálsz másokkal szemben. Jézus Krisztus meghalt azért, hogy az Atya megbocsáthasson, megkegyelmezhessen nekünk, ha bűnbánattal jövünk Hozzá. Miután pedig bűnbánatot tartottunk, Isten Szentlelke által meg tud újítani minket, hogy az Ő akaratában járjunk, akkor pedig minden imádságunk összhangban lesz Isten akaratával, ebben az esetben pedig biztosak lehetünk, hogy bármit is kérünk, Isten meg fogja adni nekünk. Hiszen amit kérünk, az nemcsak a mi, hanem az Isten akarata is.  Hát nem csodálatos?


IMA: Istenünk, vezess minket úgy, hogy minden körülmények között bízzunk Benned és a Te akaratoddal összhangban imádkozzunk. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

 

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...