2020. szeptember 2., szerda

Mindenség Istene uralkodik!

Te szabtad meg a föld minden határát, te alkottál nyarat és telet. 74. Zsoltár 17. vers



Hálás vagyok, hogy a világ egy olyan részén élhetek, ahol megtapasztalhatom mind a négy évszak szépségét. Tavasszal az újjáéledő természet illatait és sokszínűségét, nyáron a verőfényes napsütés melegét, ősszel a lehulló falevelek pompás színeit, a ködben úszó természet szépségét és az esős napok varázsát, télen pedig, ha egyre ritkábban is hull a hó, megcsodálhatom a zúzmarás tájat és átélhetem amint a hideg tél jeges csókot lehel kipirosodott arcomra.
Sokszor hajlamosak vagyunk megállapítani, hogy a gonosz egyre erőteljesebben van jelen a teremtett világban és ez igaz, de azt sem felejthetjük el, hogy még mindig Isten uralkodik mindenek felett.
Fontos erre emlékeznünk most amikor a Covid-19 sokféle bonyodalmat okoz világszerte, fontos erre emlékeznünk akkor, amikor természeti csapások jönnek és úgy érezzük tehetetlenek vagyunk ezekkel szemben.
Nem szabad elfelejtenünk, hogy a bűn miatt süllyedő világunk kormányánál még mindig Isten van. A mai napon hirdetem neked az örömhírt: elfordulhatsz a látható világ mulandó örömeitől, dolgaitól és odafordulhatsz az élő Isten felé aki teremtette az eget, földet és mindent ami azokban van.


Istenünk, Te teremtetted világunkat és ma is uralkodsz, miért csüggedne hát a szívünk? Szeretnénk, ha a mi életünk Ura is te lennél. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...