2020. szeptember 19., szombat

Cél a megszentelődés!

Megnyitja fülüket az intelem befogadására, és meghagyja, hogy térjenek meg a gonoszságból.
Mily fenséges az erős Isten! Van-e hozzá fogható tanítómester?
Jób könyve 36. rész 10, 22. vers



A Szentlélek munkája nem ér ott véget, hogy Krisztus által elfogadhatóvá tesz minket az Atya előtt.
Teljes életünket összhangba akarja hozni az Istennel és az Isten akaratával.
Isten gyermekeiben ezt az Isten szava által, imádság, önfegyelem és szenvedés által végzi ezt.
Vannak könnyebben formálható emberek, akiknél ez a megszentelődési folyamat rövidebb és egyszerűbb, de mindannyiunknak meg kell tanulni a hit és engedelmesség kemény leckéit, ahhoz, hogy a Szentlélek véghez vihesse életünkben az Ő munkáját.
Mindenek előtt Isten beszéde, a Biblia által formál minket. A Biblia arra hivatott, hogy tanítson minket, hogy a hitünk erősödjön általa, továbbá, hogy Isten megóvjon minket az engedetlenségtől és annak következményeitől.
A Biblia csak azok számára lesz áldássá, akik nyitott szívvel fogadják, alázatos tanulni akarással, meglágyult szívvel, hogy hit születhessen benne és Istennek teljesen átadott élettel, hogy engedelmeskedjünk Neki.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy Krisztus halála és feltámadása által bűneink megbocsáttattak és Krisztus igazságát számította be nekünk az Atya. Segíts, hogy a megszentelődés folyamatában haladjunk előre a Szentlélek által. Érints meg minden kedves olvasót aki még nem fogadta el Isten ingyenes kegyelmi ajándékát: az örök életet. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...