2020. szeptember 12., szombat

Isten beszéde-egyetlen fegyverünk!

Vegyétek fel az üdvösség sisakját is, és a Lélek kardját, amely az Isten beszéde. Efézusiakhoz írt levél 6. fejezet 17. vers 



Harcban állunk. Jelenleg nemcsak a COVID19 nevű vírussal és egyéb más földi dolgokkal kapcsolatosan, hanem a lelkünkkel kapcsolatosan is. A világ legfontosabb harca a lelkekért folytatott harc. Ebben a harcban pedig egyetlen fegyverünk van: A Lélek kardja.
Mi is a Lélek kardja? Az Isten beszéde. Nézzük, meg mit olvasunk az Isten beszédéről a Zsidókhoz írt levél 4. fejezetének 12 versében: „Mert Isten igéje élő és ható, élesebb minden kétélű kardnál, és áthatol az elme és a lélek, az ízületek és a velők szétválásáig, és megítéli a szív gondolatait és szándékait.”
A mi lelkünk ellensége gyűlöli ezt a fegyvert. Ezzel a fegyverrel verte vissza Jézus Krisztus a gonosz minden támadását a pusztai megkísértése során. ( Máté evangéliuma 4. fejezet 1-11. vers)
Amikor Péter elkezdte hirdetni Isten beszédét Pünkösdkor, amikor megosztotta a Jézus Krisztusról szóló örömhírt, a Lélek kardja szíven találta a hallgatókat és ezt kérdezgették: "Mit tegyünk, atyámfiai, férfiak?" ( Apostolok Cselekedetei 2. fejezet 37. vers)
Az Isten beszéde leleplezte a hallgatóság bűneit, Péter pedig elmondta nekik, hogy mi a megoldás:
„Péter így válaszolt: "Térjetek meg, és keresztelkedjetek meg valamennyien Jézus Krisztus nevében, bűneitek bocsánatára, és megkapjátok a Szentlélek ajándékát.” (Apostolok Cselekedetei 2. fejezet 38. vers)
Azon a napon a pokol 3000 lélek felett veszítette el befolyását, akik megszabadultak Jézus Krisztus által.
Isten szava arról szól, hogy milyen drága árat fizetett értünk Isten a Golgotán, hogy kifejezze az emberiség iránt érzett mentő szeretetét.
Érted már miért fontos, hogy Isten szava mellett nap, mint nap időt töltsünk, hogy életünk részévé válhasson?


IMA: Istenünk, köszönjük a Te szavad, amely élő és ható, és amelynek segítségével győzelmet arathatunk a gonosszal vívott csatáinkban. Szeretnénk kincsként tekinteni a Te szavadra és köszönjük az életet, amit a Te beszéded által nyerhetünk. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...