2020. szeptember 10., csütörtök

Isten harca- Isten harcosa

Azután ezt mondta Dávid: Az ÚR, aki megmentett engem az oroszlán és a medve karmától, meg fog menteni ennek a filiszteusnak a kezéből is. Saul így felelt Dávidnak: Menj el, az ÚR legyen veled! Sámuel első könyve 17. fejezet 37. vers



Napjainkban, amikor világszerte korlátozásokról, vírusveszélyről hallhatunk, a világban élők nagy többségét megfertőzte a reménytelenség, tehetetlenség és értéktelenség érzése.
Isten viszont szeretné, ha tisztában lennénk azzal milyen értékes a lelkünk és beteljesedett életünk legyen. Minket szeretne Isten használni, hogy változást hozzon a világba és még több ember beléphessen az Ő Országába.
Dávid nagyon fiatal és tapasztalatlan volt, amikor a fenti mondatokat mondta. Eliáb fel is rótta neki, hogy sem a hozzáállása sem a felszerelése nem megfelelő ahhoz, hogy szembenézzen Góliáttal.
Isten mégis ezt a fiatal fiút használta, aki harcosként nem sok jót ígért, hogy a népét a kudarcból győzelembe vezesse.
Dávid a csatatérre érkezése után először a népe hadseregének a bénultságát vette észre, amit a Góliáttól való félelem okozott.
Dávid egy nagyon fontos dolgot tudott: ez a harc az Isten harca. Ezért merte teljes önbizalommal kérdezni: „Ki ez a körülmetéletlen filiszteus, aki gyalázni meri az Élő Isten seregét?”
Emberi szemmel nézve, Góliát volt a legerősebb harcos, a legjobb felszereléssel és tapasztalattal, Dávid pedig csak egy tizenéves fiú megfelelő tapasztalat és fegyverzet nélkül.
Dávid fegyvere az volt, hogy tudta a harc, amibe beáll az Isten harca. Tehát félretett minden emberi akadályt és győzelmet aratott Góliát felett.
Isten gyermekeiként, Isten minket is arra hív ma, hogy használjuk a képességeinket és a korlátozott lehetőségeinket, hogy Isten ereje által változást hozzunk környezetünkben és közreműködjünk Isten országának építésében.


IMA: Istenünk, a harc a tied mi pedig a te szolgáid vagyunk. Benned vetjük a hitünket, amikor félelmetes, elborzasztó dolgokkal szembesülünk életünkben. Nem fogunk félni, mert Te velünk vagy. Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...