2020. október 17., szombat

Az üdvösség közel jött hozzád!

Monda pedig néki Jézus: Ma lett üdvössége ennek a háznak! Mivelhogy ő is Ábrahám fia. Lukács evangéliuma 19. fejezet 9. vers



Zákeus történetét elolvasva, világosan látható, hogy milyen csodálatos változást idéz elő, amikor egy ember őszintén és teljesen megnyitja szívét Krisztus előtt és az üdvösség részese lesz. Ennek a döntésnek vannak, lesznek gyümölcsei, amelyek cselekedetekben világosan láthatóak lesznek. Hallottam egy tehetős emberről, aki a felesége kérésére megnyitotta otthonát az Isten után vágyakozók előtt, hogy a lelki munkások náluk tarthassanak házi összejöveteleket. Az elején egyáltalán nem lelkesedett ez az anyagiaktól megkötözött ember azért, hogy ott gyűljenek össze az Istent keresők, imádók és igyekezett minél kisebb anyagi befektetésből megúszni a dolgot. Hétfő esténként gyűltek össze náluk Biblia tanulmányozására, és kezdetben ez a gazdag ember csak némi olcsó teasüteményt helyezett ki az asztalra. Ahogy azonban telt az idő, ezt a gazdag embert is megérintette Isten beszéde és alkalomról-alkalomra Isten Szentlelke elkezdte formálni az életét. Elkezdett megszabadulni lelki megkötözöttségeitől. Ennek pedig világos jelei mutatkoztak a kívülállók számára is. Egyik alkalommal már nemcsak egy kisebb szobát bocsátott a házi gyülekezet rendelkezésére, hanem nagybevásárlást tartott és az impozáns kertjébe hívott mindenkit és finomabbnál-finomabb falatokat készített a saját grillezőjén. Ezt senki sem kérte tőle. Isten végezte el a szívében, hogy megnyíljon a szíve a gyülekezet tagjai felé és innentől kezdve őszintén áldozott az Isten munkájára a vagyonából, amit addig olyan féltve őrizgetett, gyűjtögetett.
Ilyenkor ezt olvasva, talán előhívjuk az agyunkban levő kívánságlistánkat, és úgy gondoljuk, majd ha Isten ad előrelépést X számú dologban, fogunk kicsit juttatni az Ő munkájára is. Ez a fent említett gazdag ember azelőtt sosem adott valamit másoknak pusztán azért, mert jó érzés adni. Ki kellett lépnie a megszokásból és olyat tennie, amit soha azelőtt nem tett. Talán neked is erre van szükséged.
Zákeus háza, gondolkodása is hasonló volt, amikor Jézus Krisztus meglátogatta. Megkötözött volt és nem riadt vissza a tisztességtelenségből sem, hogy minél több vagyont gyűjthessen magának. Krisztust befogadva, az üdvösséget befogadva, viszont akiket megkárosított, négyszeres kárpótlást ajánlott fel nekik, a megmaradt vagyonának felét pedig szétosztogatta a szegényeknek. Erre képes Isten kegyelme. Teljesen megváltoztat, megszabadít, átformál.
Olyan közel jött hozzád ma az üdvösség, te mit fogsz kezdeni Isten kegyelmével?


IMA: Istenem, szeretném felfedezni újra, hogy mit jelent az adakozás boldogsága. Szeretném először is magamat átadni Neked teljesen, hogy a Te kegyelmed által szolgáljak mások felé is azzal, amit Tőled kaptam. Átadom az életem, a javaimat Neked, segíts, hogy jól és örömmel szolgáljalak. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...