2020. október 31., szombat

COVID19 és az aggodalmaskodás

Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak. Ézsaiás könyve 41. fejezet 10. vers



Minden bűn közül, amelyik a szívben teljesedik ki és alapvetően a hitetlenségből ered, az aggodalomnak van a legtöbb formája. Ha az aggodalmat engedjük eluralkodni, sokkal több bűnt eredményez életünkben, mint amit valaha gondolnánk.
Amikor például aggódni kezdek a pénzügyi dolgok miatt, könnyen helyt adok a mohóságnak, a különböző élelmiszerek és egyéb dolgok felhalmozásának. Ezért ürültek ki a polcok Április környékén több élelmiszerboltban. Gondolt valaki azokra a szegényebb emberekre, akiknek nem volt pénzük élelmiszert és egyéb dolgokat felhalmozni, hogy nekik marad-e bármi is a polcokon? Nem! A pénzügyi aggodalmak miatt vetemednek emberek lopásra, rablásra, a kapzsiság miatt verekednek össze egy leárazott televízió miatt a nagy áruházban, Amikor aggódni kezdünk az emberekkel való kapcsolatunkat illetően, könnyen válhatunk visszahúzódókká, közömbösekké és nemtörődömökké. A listát pedig folytathatnánk azzal kapcsolatosan, hogy mennyi rossz dolgot hozhat be az életünkbe a szorongás, aggodalmaskodás.
Mi az aggodalmaskodás gyökere? Honnan származik? Az aggodalmaskodás gyökere voltaképp az Isten szavával szembeni hitetlenségünk. Nem az a probléma, hogy a Sátán sárral dobál minket, keresztényeket, meg akar tölteni minket szorongással. A kérdés az, hogyan reagálsz erre? Harcolsz ellene vagy visszavonulsz a magad kis világába?
Keresztény emberként mindennapos, hogy a Sátán támad a hazugságaival a jövődet illetően. A megoldás viszont az, hogy hiszel Istennek. Isten ígéreteiben hiszünk a Sátán hazugságai helyett és abban, hogy az a jövő vár ránk, amit Isten megígért nekünk és nem az, amit a Sátán próbál elhitetni velünk. ( A végén egyedül maradsz, senki nem szeret igazán, minden pénzed el fog fogyni és éhen fogsz halni, hajléktalan leszel, meg fogsz betegedni és a végén borzalmas kínok között, egyedül, reménytelenül fogsz sírba majd az örök kárhozatba szállni.)
Mi az Isten beszédének válasza ezekre a hazugságokra? „Mit mondjunk tehát erre? Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk? Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent?” ( Róma 8:31-32)
Amikor azzal kapcsolatos aggodalom tör rám, hogy én is megbetegszem, akkor jön jól az Isten szava: „Őáltala kaptuk hitben a szabad utat ahhoz a kegyelemhez, amelyben vagyunk, és dicsekszünk azzal a reménységgel is, hogy részesülünk az Isten dicsőségében. De nem csak ezzel dicsekszünk, hanem a megpróbáltatásokkal is, mivel tudjuk, hogy a megpróbáltatás munkálja ki az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet; a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által.” ( Róma 5:2-5)
Ha a halál miatti aggodalom törne rám, a Római levél 14. fejezetében olvasható üzenettel vértezem fel szívem: „Mert közülünk senki sem él önmagának, és senki sem hal meg önmagának; mert ha élünk, az Úrnak élünk, ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Tehát akár élünk, akár meghalunk, az Úréi vagyunk. Mert Krisztus azért halt meg, és azért kelt életre, hogy mind a holtakon, mind az élőkön uralkodjék.” ( Róma 14:7-9)
Ha azért aggódnék, hogy a hit dolgában hajótörést szenvedhetek valamilyen bűn miatt, amely átveszi az irányítást életem felett, amely megkeményíti a szívem Isten kegyelmével szemben, a Filippi 1:6-al erősítem a szívem: „Éppen ezért meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, elvégzi a Krisztus Jézus napjára.” ( Filippi 1:6)

IMA: Istenünk szeretnénk hinni Benned és ígéreteidben. Szeretnénk a Te ígéreteiddel legyőzni az ördög hazugságait. Segíts ebben minket, Krisztus nevében, Ámen. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...