2020. október 30., péntek

Kegyelemben növekedni

Inkább növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunk, üdvözítő Jézus Krisztusunk ismeretében. Övé a dicsőség most és az örökkévalóságban! Péter második levele 3. fejezet 18. vers



Amint Isten elkezd munkálkodni az ember szívében, a Szentlélek által, a megbocsátás, kegyelem, megtisztulás valóságos bizonyossággá válnak.
Az imádság üres vallásos gyakorlatból, értelmet nyer, édes párbeszéddé válik Valakivel, aki közel van az Ő gyermekeihez.
Az Isten iránti szeretet és az Isten gyermekei iránti szeretet veszi át az uralmat szívünkben.
Elkezdjük közelebb érezni magunkat az Isten országához, és immáron a földi világ kezdi elveszíteni számunkra azt a jelentőségét, amit a múltban tulajdonítottunk neki.
Az életünk teljesen megváltozik, és a megszentelődés csodája által folyamatos pozitív változásban van.
Lehetnek magaslatok és hullámvölgyek az életünkben, de az utunk egyértelműen felfelé vezet.
Az igazi kereszténység tehát a folyamatos növekedés folyamatáról szól. Az Isten gyermeke folyamatosan vágyakozik, küzd, mert a mennyei jutalom van a szemei előtt.
Kitartó engedelmessége még nem vált tökéletessé, de áldott szokásává vált. Erre képes a Szentlélek és Isten kegyelme.


IMA: Istenünk, tudjuk, hogy a követésed növekedésről, haladásról, változásról, cselekedetről szól. Segíts nekünk, hogy a Szentlélek átformáljon minket teljesen és naponként tudjunk növekedni kegyelmed által a megszentelődésben. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...