2020. október 13., kedd

Isten kegyelme

Ragyogtassa rád orcáját az ÚR, és könyörüljön rajtad! Mózes negyedik könyve 6. fejezet 25. vers



A legfontosabb dolog, amire minden embernek szüksége van földi életében: az Isten kegyelme. A kegyelem voltaképp Isten meg nem érdemelt jóindulata, könyörületessége, amit kinyilvánít felénk. Isten minden embert szeret, minden embert elhalmoz naponta meg nem érdemelt áldásokkal. Isten az Ő arcát az egész emberiségre „ragyogtatta” amikor Jézus Krisztus feladta a Menny dicsőségét, emberré lett, emberként is feladta, odaadta az életét azért, hogy kifizesse a mi bűneink büntetését. Ez a kegyelem. Isten minden egyes napon merít az Ő jóságának és szeretetének kiapadhatatlan forrásából és rád árasztja áldásait naponként. Isten szeretetének ragyogó világosságát árasztja rád is. Az Ő szeretetének világossága tudja elűzni a sötétséget és a bűnöket életedből és tud betölteni téged az Igazság Lelkével. A mai nap minden áldása annak a bizonyítéka, hogy Isten még egyszer rád ragyogtatta arcát és könyörületességgel fordult feléd. Ezt Jézus Krisztusra nézve teszi. Amikor hiszel és bízol Krisztusban és abban, hogy Általa új életed lehet, teljes és szabad életed, mert Jézus Krisztus teljesen kifizette a bűneid büntetését és teljesen igazzá tett az Atya előtt, akkor voltaképp Isten kegyelmének egy újabb ajándéka lett a tied. Az üdvözítő hit a kegyelmes, könyörületes Isten ajándéka. Nem tudjuk kiérdemelni a kegyelmet, áldást, üdvösséget, Isten jóindulatát. Nem is kell kiérdemelnünk. Csak meg kell ragadnunk teljes szívünkkel, életünkkel Isten kegyelmét Krisztus által.Elismered ma, hogy a te életedben is a legfontosabb dolog Isten kegyelme?


IMA: Istenünk, hadd tapasztaljuk meg milyen csodálatos amikor ránk ragyogtatod arcodat. Szeretnénk elfogadni a kegyelem ingyenes ajándékát és szeretnénk teljes szívünkből Krisztus értünk elvégzett munkájában hinni, bízni. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Becsületbeli dolog

...tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük ...