2020. november 12., csütörtök

A kegyelem életjelei

Mert ahogyan a test halott a lélek nélkül, ugyanúgy a hit is halott cselekedetek nélkül.
Jakab levele 2. fejezet 26. vers



Krisztus maga mondja, hogy nem mindenki megy be Isten országába, aki azt mondja Neki, hogy „Uram, Uram!” Hanem csak azok, akik cselekszik is a mennyei Atya akaratát.
( Máté 7:21) Nem mindenki, aki a népszámlálási kérdőíven megjelölte, hogy keresztény valóban Krisztust követő ember.
Az üdvözítő hit nem azt jelenti, hogy igyekszel bizonyos szabályoknak megfelelve élni. Sok ember úgy gondolja, hogy keresztényként bizonyos erkölcsi elvárásoknak meg kell felelni és kész. Emberek által támasztott erkölcsi elvárásoknak megfelelve elkerülheted a börtönt és még díszpolgár is lehetsz, de üdvösséget így nem nyerhetsz.
Egy másik embercsoport úgy hiszi, hogy az üdvözítő hit azt jelenti, hogy hiszünk Isten létezésében.
Jó dolog, ha Isten létezését, uralmát, hatalmát tudomásul vesszük, hiszen az ördögök is tudják, hogy Isten létezik, de mit sem ér az üdvösség szempontjából, ha nem engedjük, hogy ez az igazság átformálja életvitelünket.
Egy másik tévhit, hogy hinni csupán annyit jelent, hogy egy egyházfelekezet vagy mozgalom tagjai közé tartozom.
Senki nem lesz pusztán attól sportoló, mert belép egy sportegyesületbe, senkiből nem lesz autó attól, mert a garázsban alszik.
Az üdvözítő hit az evangéliumban van. Annak ellenére, hogy a világ gonosz módon fellázadt Isten ellen, Isten egyetlen Fiát küldte el, hogy meghaljon az Isten nekünk járó haragjának súlya alatt.
Isten igazsága megkövetelte, hogy a bűnt megbüntesse. Éppen ezért kellett a büntetést Krisztusnak elszenvednie helyettünk. Emiatt bocsát meg Isten minden olyan embernek, aki elhiszi, hogy Krisztus halála által Isten megbocsát, bűnt eltöröl, megigazít.
Krisztusban vetett hit által tudjuk megragadni a kegyelmet és ez a kegyelem teljesen átformálja életünket és ennek életjelei Istent dicsőítő cselekedeteinkben mutatkoznak meg.


IMA: Istenünk, érintsd meg a szívünket, hogy megértsük mit jelent az üdvözítő hit. Segíts meglátnunk a Te kegyelmednek munkáját saját életünkben és mások életében is. Nem tudjuk eléggé megköszönni a Te nagy szeretetedet. Krisztus nevében magasztalunk, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...