2020. november 11., szerda

Krisztusi jellem

Végül pedig legyetek mindnyájan egyetértők, együtt érzők, testvérszeretők, könyörületesek, alázatosak. Ne fizessetek a gonoszért gonosszal, vagy a gyalázkodásért gyalázkodással, hanem ellenkezőleg: mondjatok áldást, hiszen arra hívattatok el, hogy áldást örököljetek.
Péter első levele 3. fejezet 9. vers



A keresztény életben vannak kihívások. A gyülekezet közösségében vannak kihívások. Talán ez az egyik oka, hogy az önmagukat Krisztushoz tartozóknak való emberek egy része elszakadt a Krisztus testétől: a gyülekezettől.
„ Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál;” (Filippi 2:3)
Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is. ( Kolossé 3:13)
Minden egyes lelkipásztor tudna beszélni olyan emberekről a gyülekezeteken belül, akik mindent és mindenkit irányítani szeretnének, durvák, akik belesüllyedtek a bűn mocskába és másokat is be akarnak mocskolni.
Te ne légy ilyen. Engedd, hogy Isten Szentlelke átformálja teljesen a jellemed, hogy átformálhassa általad a környezetedet is.


IMA: Istenünk, ha nem vigyázunk, hamar rosszkedvűek és barátságtalanok leszünk mi is. Add a Te szíved szeretetét szívemben a mai napon és egy szívből jövő mosolyt az arcomra. Krisztus nevében kérlek, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...