2020. november 22., vasárnap

A maradandó szépség belülről fakad!

Mint a disznó orrában az aranyperec, olyan a szép asszony, a kinek nincs okossága.
Példabeszédek könyve 11. rész 22. vers



Salamon király, a világon élt legbölcsebb ember, a női szépséget bölcsesség nélkül, a disznó orrába levő karikához hasonlítja.
A nőt, aki ugyan külsőleg szépnek találtatik, de nem értelmes ami a megfontoltságot illeti, ami az önbecsülését és önértékelését illeti. Természetesen nemcsak nőkre, de férfiakra is igaz ez. Lehet egy férfi testileg vonzó, erős, ha nem bölcs, akkor hiábavaló az egész.
Hogyan válhat egy külsőt tekintve szép nő vagy férfi ostobává?
Úgy, hogy nem tudja kicsoda ő valójában, vagy "útközben" veszítette el ennek tudatát.
Belenéz a tükörbe, de csak egy testet lát önmagából. Egy testet a sok közül. Nincs tisztában a saját maga értékével.
Az ilyen nő vagy férfi sokkal inkább gyalázza saját magát legbelül, mint bárki más teheti.
Olyan emberekre pazarolja többnyire az idejét, szeretetét, energiáját, akik egyáltalán nem értékelik.
Csak úgy néznek rá, mint ő saját magára. Egy test a sok közül. Talán kicsit csinosabb az átlagnál, de semmi más érték nincs benne.
Ez természetesen igaz férfiakra is, akik csak a külsőségekkel vannak elfoglalva és csak olyan emberekkel vannak közösségben, akiket szintén csak a külsőségek foglalkoztatnak. Hiszen hasonló hasonlót vonz.
" Hogyan járhatna egy úton a világosság a sötétséggel?"
Isten csodálatos alkotásai vagyunk. Ez pedig többet jelent, mint pusztán fizikai szépséget.
Ez egy belső szépség, amely azt mondja: " Nem fogom engedni az ördögnek és senki másnak sem, hogy megbecstelenítse a lelkemet.
Isten országának várományosaként, a mindenható Isten gyermekeként, csak olyan emberrel kötöm össze az életem, aki szintén az Ő gyermeke.
Nem fogom az időm és figyelmem olyan emberekre szentelni, akik el akarnak téríteni az Isten beszédétől.
Az értelem ott kezdődik, amikor elkezded magad és másokat úgy látni, ahogyan Isten lát.
Amint elfogadod az Isten szeretetét, és Szentlelke által új teremtménnyé válsz, te is képes leszel igazi szeretettel szeretni Istenedet és a körülötted levőket is.
Lásd meg mennyire értékes a lelked az Isten kezében, és engedd, hogy annak szépségét visszaadja, kiteljesítse Isten Szentlelke.
Lehetsz a legszebb nő vagy férfi, ha Isten ránéz a szívedre és azt mondja:
" De az ÚR ezt mondta Sámuelnek: Ne tekints a megjelenésére, se termetes növésére, mert én megvetem őt. Mert nem az a fontos, amit lát az ember. Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az ÚR azt nézi, ami a szívben van."


IMA: Istenünk köszönjük, hogy ma a szívünkhöz szóltál. Szeretnénk mindig tudatában lenni annak, hogy mi lelkek vagyunk testben, és nem testek vagyunk akiket a lelkünk működtet.
Segíts a külsőségeken tovább látni és elfogadni a kegyelmet. Azt a kegyelmet amely nem csupán egy elméleti tanítás, hanem Isten ereje amely képes új szívet adni, Szentlelke által újjászülni arra a szabadságra, amit csak Krisztusban élhetünk meg. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...