2020. november 21., szombat

Ne engedd magad becsapni!

Így szól a Seregek Ura, Izráel Istene az egész fogoly néphez, amelyet fogságba vittek Jeruzsálemből Babilóniába: Építsetek házakat, és lakjatok bennük! Ültessetek kerteket, és egyétek azok gyümölcsét! Házasodjatok, szülessenek fiaitok és leányaitok! Házasítsátok meg fiaitokat, és adjátok férjhez leányaitokat! Szüljenek azok fiúkat és lányokat! Szaporodjatok, és ne fogyjatok! Ezt mondja a Seregek Ura, Izráel Istene: Ne engedjétek, hogy rászedjenek benneteket a próféták és a jósok, akik köztetek vannak, és ne hallgassatok az álmodók álmaira!
Jeremiás könyve 29. fejezet 4-6, 8. versek



Már Márciustól kezdődően voltak úgynevezett keresztény „szakértők” akik egyre másra ontották a jóslataikat A COVID világjárvánnyal kapcsolatosan.
Csak néhányat idézek ezek közül: „2020, Március 13-án, Péntek este 9:24 perckor, miközben Kenneth Hagin prédikációját hallgattam lefekvés előtt, szólt hozzám az Isten szava én pedig azonnal leírtam:
„ Ez a betegség, amit COVID-19-nek neveznek, hamarabb el fog tűnni, mint azt gondolnátok.”
( Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=Ys3CrUdxSGM) A mai napon, az Egyesült Államokban 164 560 új esetet regisztráltak, és 1825 haláleset történt egy nap alatt.
Benny Hinn: „ Tegnap a lelkembe kaptam egy új üzenetet Istentől: „ Valaki nagyon hamar fel fogja fedezni a COVID-19 ellenszerét. A Szentlélektől tudom, tehát ez garantált. Csak csihadjatok le. Körülbelül 5000 ember fog áldozatául esni az USÁ-ban (napjainkig több, mint 250 000 áldozata van csak az USA-ban), ezt kaptam az Úrtól Amint a halottak száma eléri az 5000 embert, azonnal fog jönni az áttörés. Ez tény.” ( Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=un-WurHWVQA)
„… a prófétálást ne vessétek meg, de mindent vizsgáljatok meg: a jót tartsátok meg” (1 Thesszalonika 5:20-21) A fenti igeversekben arról olvashattunk, hogy Jeremiás próféta küldött egy levelet a fogságban levő zsidó honfitársaihoz. Krisztus előtt 586-ban fosztotta ki Nabukadneccár király Jeruzsálemet, a nép nagyrészét pedig láncra verve hurcolta több száz kilóméterre keletre, a mai Irak területére.
A fogságban levő nép abban reménykedett, hogy Isten hamar jóra fordítja majd sorsukat, és találtak olyan hamis prófétákat is maguknak, akik pontosan azt mondták, amit hallani akartak.
Isten viszont egészen mást üzent a Jeremiás által küldött levélben. Letelepedésre késztette a népet, építkezésre, ültetésre, evésre, ivásra, házasodásra, gyereknemzésre. Arra ösztönözte Isten a népet, hogy előre nézzen és ne a múltat gyászolja.
Ez a tanács a jelenlegi helyzetben is megszívlelendő. Ennek a világjárványnak egyszer vége lesz. Azt még ma sem tudjuk pontosan, hogy mikor. Krisztus előtt 539-ben, a Médek és a Perzsák szövetségének hadserege elpusztította a Babiloni birodalmat és a zsidók hazatérhettek. A fogságuk nem tartott örökké. A mostani korlátozások sem fognak.


IMA: Istenünk, segíts bölcsen élnünk meg a jelen időszakot. Adj türelmet, örömet és reménységet nekünk a jelenben. Ne engedd, hogy hagyjuk magunkat megtéveszteni hamis próféták, tanítók által. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...