2021. január 26., kedd

Befogadni Krisztust különleges módon

És aki befogad egy ilyen kisgyermeket az én nevemben, az engem fogad be.                                         Máté evangéliuma 18. fejezet 5. vers



Napjainkban még a keresztények egy része is kétkedően gondol az örökbefogadás lehetőségére. Vannak házaspárok, akik szenvednek amiatt, hogy nem születhet saját gyermekük, de inkább válasszák a gyermektelenséget semhogy az örökbefogadás lehetőségével éljenek. Mások a legvégső megoldásként tudnak csak az örökbefogadásra gondolni. Olyan örökbefogadott gyermekekről is hallottam már, akik nehezteltek örökbefogadó szüleikre, mert azok végig éreztették velük, hogy ők csak „másodrangú” gyermekek. Az örökbefogadás viszont Isten szavának a fényében egyáltalán nem másodrangú dolog. Olyannyira nem, hogy a Biblia világosan kifejezi, Isten minden egyes gyermeke voltaképp örökbefogadott gyermek. Efézusiakhoz írt levél 1 fejezetében, Rómaiakhoz írt levél 8. fejezetében olvashatsz arról, hogy Isten szeretetének a jele az, hogy örökbefogadott minket. Ezáltal az Ő családjának tagjai lettünk. Bárki, aki az örökbefogadásra gondol, fontos, hogy eszébe jusson, Isten annyira szeretett minket, hogy mindannyiunkat örökbefogadott.
A fenti igeversben pedig olvastuk, hogy befogadni egy gyermeket Krisztus nevében voltaképp azt jelenti, hogy Krisztust fogadjuk be. Adj hálát ma Istennek örökbefogadott gyermekeidért, unokáidért (ha vannak). Adj hálát Istennek azokért a szülőkért, akik örökbefogadó szülőkké váltak. A leghálásabb pedig azért légy, hogy Isten örökbefogadott téged is, ha az Ő gyermeke vagy Jézus Krisztusban vetett hit által.


IMA: Mennyei Atyám, köszönöm, hogy Krisztusra nézve örökbe fogadtál engem is. Nem voltam méltó rá, nem érdemeltem meg ezt a nagy szeretetet. Hálát adok neked minden örökbefogadó szülőért és örökbefogadott gyermekért. Segíts mindannyiunknak befogadni Téged először is a szíveinkbe. Krisztus nevében kérünk, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...