2021. január 27., szerda

Krisztust látni a bajbajutottakban

A király így felel majd nekik: Bizony, mondom néktek, amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg. Máté evangéliuma 25. fejezet 40. vers



Egy híres amerikai újságban jelent meg egy cikk, amely arról szólt, hogy a világon 20 000 ember hal éhen naponta. Több mint egy milliárd ember él olyan szegénységben, hogy az is kérdés tud-e ételhez vagy tiszta vízhez jutni.
A Máté evangéliumának 25. fejezetét olvasva, az a sok-sok ember, akik naponta éhen halnak, voltaképp Krisztust képviselik. „Bizony, mondom néktek, amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg.”
Jézus maga látogatja meg és teszi próbára az egész világot ezek által a nélkülöző szegények által. Várja tőlünk, hogy ott ahol tudunk és azzal, amivel tudunk, segítsünk a rászorulókon. Olyan sokféle módja lehet ennek a segítségnyújtásnak. Megkereshetjük környékünkön azokat, akik nagyon rászorulnak a segítségre, jövedelmünk egy részét rászánhatjuk arra, hogy segítsünk hasonló helyzetben levőkön. Ha nem tudunk időt szánni erre a keresésre és az adományok személyes eljuttatására, vannak megbízható szervezetek, akik a bajbajutottak megsegítésével foglalkoznak és eljuttathatjuk adományainkat hozzájuk. Gyülekezetünk bevételeinek egy részét is felhasználhatjuk erre a célra. Az Isten beszédéből azt láthatjuk, hogy ez nagyon fontos és alapvető dolog. Családi szinten és gyülekezeti szinten is elsőbbséget kell élveznie ennek a nemes törekvésnek.
A kérdés az, hogy meglátod-e embertársaid szemében Krisztust? Ha igen, mit fogsz tenni értük?


IMA: Istenünk, elődeinkhez képest bőségben élünk, segíts gondolnunk azokra akik nálunk kevesebbel, rendelkeznek. Segíts meglátnunk Téged a szükségben levőkben. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A szépség, amelyet Isten kíván

Szépségedet a király kívánja, mert ő a te urad, borulj le előtte! 45. Zsoltár 11. vers A fenti igeversben a király, mint az isteni szerelmes...