2021. január 25., hétfő

Mi teszel az életért?

Ugyanígy a ti mennyei Atyátok sem akarja, hogy elvesszen egy is e kicsinyek közül.Máté evangéliuma 18. fejezet 14. vers



Egy rendőrtiszt, miután meghallgatott egy prédikációt az abortusszal kapcsolatos bibliai álláspontról, odament az igehirdetőhöz és azt mondta neki: „Úgy éreztem, hogy ezzel a prédikációval az időmet pocsékolta. Jó dolog, hogy beszélünk a gyülekezetünkben arról, hogy az abortusz helytelen dolog, de mit teszünk, hogy alternatív megoldásokat mutassunk azoknak, akik abortuszon gondolkodnak?”

Jó kérdés ugye? Egy dolog valamiről elméletben beszélni főleg napjainkban, amikor azt hisszük, hogy egy levélben elhatárolódni valamitől vagy éppen állást foglalni mellette minden problémát megold. Mehetünk tovább. Mit teszel te vagy a gyülekezeted, hogy az abortusz helyett más, helyes megoldásokat mutassatok? Segítettél valaha te vagy a gyülekezeted egy olyan egyedülálló anyukának, aki nem tervezett terhesség miatt gondolkodott az abortuszon? Támogattatok valaha olyan alapítványokat, akik azon fáradoznak, hogy más lehetőségeket kínálva segítsenek hasonló helyzetben levő várandós nőkön?

Gondolkodtál már azon, hogy részt veszel a nevelő szülői hálózatban vagy örökbe fogadtok egy gyermeket ahelyett, hogy még egy saját gyermeket vállalnátok? Mennyit lennél hajlandó áldozni a havi bevételeidből azért, hogy egy „kicsinyről” akiről Krisztus beszél, te is gondoskodhass?

Mennyi pénzt tudnátok szánni a havi gyülekezeti bevételeitekből, hogy a hasonló alapítványoknál fáradozókat támogassátok? Ha tényleg komolyan gondolod a dolgot, kérd Istent, hogy mutassa, meg neked hogyan segíthetnék akár egy „kicsinyen” is, hogy ne „vesszen” el abortusz miatt.

IMA: Istenünk, bocsásd meg, hogy sokszor képmutatóak voltunk. Beszéltünk dolgokról, de nem tettünk semmit. Nyisd meg a szemünket, hogy meglássuk a Te „kicsinyeid” szükségeit.
Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A boldogító iga

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, é...