2021. január 15., péntek

Biztos segítség a nyomorúságban

Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban. 46. Zsoltár 1. vers



Hol van Isten a Covid-19 világjárvány közepette? Hol volt Isten, amikor Horvátországot óriási földrengések rázták meg? Hol volt Isten amikor szökőár pusztított?
Hol van Isten, amikor a nemzetek forrongnak, polgárháborúk törnek ki, amikor gyerekek százezrei halnak meg naponta AIDS és mély szegénység miatt?
A 46. zsoltár megadja a választ: „Isten a trónján ül, de Szentlelke által folyamatosan jelen van gyermekei életében.”
A népek ettől még természetesen háboroghatnak és országok inoghatnak, megrendülhetnek a hegyek is a vizek tombolásától. Ennek ellenére a Mindenható Isten velünk van. Isten nem úgy tervezte, hogy a teremtett világot természeti katasztrófákkal sújtsa, az embert pedig halállal. A bűneink következménye a katasztrófák, halálesetek. Isten úgy döntött, hogy földi életünk idejére szabad döntési jogot biztosít a számunkra. Választhatjuk azt, hogy bízunk Benne vagy választhatjuk azt is, hogy lázadunk Ellene.
Bármi is történjen, bizonyossággal mondhatjuk: „Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban.” ( 46. Zsoltár 1. vers)
Az is bizonyos, ha Isten gyermekei vagyunk: „Míg élünk, Istennek élünk, s ha meghalunk, Istennek halunk meg. Tehát akár élünk, akár meghalunk, az Úréi vagyunk.” Róma 14:8
Ha pedig még nem lázadsz Isten ellen, tudd meg, hogy dönthetsz másképp is, Krisztus által kibékülhetsz Vele. A döntés rajtad áll.


IMA: Istenünk, sokszor nehéz nekünk meglátni Téged. Segíts meglátnunk a Te jóságod és azt, hogy törődsz velünk akkor is, amikor látszólag széthullnak a dolgok körülöttünk. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Isten megtisztító ereje

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. János első levele 1. fejezet 9. vers...