2021. február 18., csütörtök

Amikor nehéz helytállni…

De Mózes így felelt a népnek: Ne féljetek! Álljatok helyt, és meglátjátok, hogyan szabadít meg ma az ÚR benneteket! Mert ahogyan ma látjátok az egyiptomiakat, úgy soha többé nem fogjátok látni őket. Mózes második könyve 14. fejezet 13. vers



A fáraó szemében, az Egyiptomból kivonuló Izrael népe olyan volt, mint a levágásra szánt juhok serege. A korábban rabszolga nép zavarodottan menetelt, mert észrevette, hogy háta mögött egy iszonyatosan erős, felfegyverzett hadsereg van, előtte pedig a Vörös tenger. Emberileg ebből a helyzetből nem volt kiút. Talán te is voltál már ilyen zavarodott, nehéz állapotban. Anyagi problémák egyik oldalon, egészségügyi problémák másik oldalon, párkapcsolati problémák pedig előtted és mögötted. Hogyan tovább? Hova fordulhatsz? Sokakon ilyenkor a pánik lesz úrrá. Úgy gondolják még a halál is jobb lenne a szorult helyzetüknél. Van azonban egy másik lehetőség. Tekintetedet felemelheted, hogy meglásd Isten csodálatos ígéretét: „Isten harcolni fog érted!” Ha az Ő gyermeke vagy, akkor az Ő szeme fénye vagy. Aki téged bánt, az Őt bántja, aki veled tesz jót, az Vele tesz jót. Talán elfelejtetted, hogy ha Isten gyermeke vagy és az Ő akaratában jársz, Isten melletted áll? Elfelejtetted, hogy Isten kész harcolni érted? Mi hát a feladatod? Csak légy békességben és várj az Úrra, állj azon a helyen ahova az Úr helyezett.
Ez nem kis feladat. Istenen tartani a szemünket szüntelen és hinni, hogy Ő meg fog szabadítani minket. Talán ma úgy érzed kétségbeesésbe süllyedtél. Talán úgy látod, hogy saját bűneid, vétkeid miatt kerültél padlóra. A kísértésnek engedve olyan hamar levesszük tekintetünket a lényegről és nem tudunk helytállni az élet nehézségeiben. A problémák ilyenkor csak hozzájárulnak ahhoz, hogy megbotránkozzunk, majd elessünk. Isten viszont egy Golgotának nevezett hegyen harcba szállt értünk és megvívta a legvégső csatát. Legyőzte a gonoszt, a minket fogságban tartó bűnt és a halál hatalmát megtörte.
Isten Fia vállalta, hogy szembeszáll az ördög minden seregével és legyőzte azokat azáltal, hogy az életét áldozta fel szabadságunkért. Ma is osztozhatunk Krisztusnak e győzelmében hit által, mert még mindig harcol népéért. Állj erősen a tudatban, hogy a csatád is, az életed is és a győzelmed is az Úré.


IMA: Istenünk, nagyobb az, Aki a szívünkben él, mint a világ. Kegyelmed által adj nekünk győzelmet azok felett a dolgok felett, amelyek szorongatnak minket a hit útján járva. Krisztus nevében kérünk, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...