2021. február 19., péntek

Az igazi Kenyér...

De az ÚR azt mondta Mózesnek: Majd én hullatok nektek kenyeret a mennyből. Menjen ki a nép, és szedjen naponként egy napra valót. Ezzel teszem próbára, hogy az én törvényem szerint jár-e, vagy sem. Mózes második könyve 16. fejezet 4. vers



Amikor rendszeresen mozogni szerettem volna, a szakember felhívta a figyelmemet, hogy fokozatosan kell felépítenem az erőnlétemet. Nem szabad mindjárt az első alkalommal egy órán át mozogni, hanem először érdemes mondjuk 20 perc mozgással kezdeni. Az erőnlét növekedése, az izmok megszilárdulása egy hosszú és kitartó folyamat eredménye. Kezdetben még a 20 perc mozgás is nagyon megerőltetőnek tűnt, de eljött az idő, amikor szoba-kerékpáron egy órán át tudtam tekerni mindenféle megerőltetés nélkül.
Az Izrael népe a sivatagban vándorolva tanulta meg ezt a leckét. Úgy gondolták a dolgok legnehezebb részén már túl vannak, hiszen már kijutottak Egyiptom rabszolgaságából.
Később fedezték fel viszont, hogy kitartásra, önfegyelemre és erőnlétre volt szükségük a pusztai vándorlás során is. Ahogyan tőlük Isten napi szinten engedelmességet és bizalmat várt, úgy tőlünk is ezt várja miközben a mennyei Kánaán felé menetelünk a látható dolgok pusztaságában.
Éppen azért lehet kísértés, hogy azon gondolkodjunk a megtérésünk, elköteleződésünk előtt „zöldebb volt a fű”, hiszen azt tettük az időnkkel, pénzünkkel, amit akartunk és azt tartottunk fontosnak, amit akartunk. Isten viszont végig ott volt népével, kísérte a vándorlása során és minden szükségesről gondoskodott.
Mennyből származó kenyérrel táplálta népét. Az ősi Izraelnek adott mennyei manna voltaképp Jézus Krisztus előképe a számunkra, hiszen Isten nekünk ajándékozta az Élet Kenyerét.
Ő az igazi kenyér, amely a Mennyből szállt alá. ( János evangéliuma 6. fejezet 32. vers)
Krisztus által mi is tapasztaljuk, hogy megkapjuk a szükséges táplálékot, erőt földi vándorutunkhoz, Általa mindenre van erőnk, mert megerősít minket és minden panaszunkra megoldást találunk.


IMA: Istenünk, tudjuk, hogy tanítványaidként a munkádba állítasz minket és nevelsz is a Tőled kapott küldetésünk által. Segíts hűséges tanítványaiddá válnunk. Készítsd a szívünket azokra a leckékre, amiket meg akarsz ma tanítani nekünk. Krisztus nevében kérünk, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...