2021. február 4., csütörtök

Isten Szentlelkének újjáteremtő ereje

A föld még kietlen és puszta volt, a mélység fölött sötétség volt, de Isten Lelke lebegett a vizek fölött. Mózes első könyve 1. fejezet 2. vers



Elsők között Isten nem az ő embereiről beszél nekünk a Bibliában és arról, hogy miként engedelmeskedtek neki, hanem az Ő Lelkéről. A föld még kietlen és puszta volt, a mélység fölött sötétség volt, de Isten Lelke ott lebegett ezek fölött.
A Bibliát olvasva, nemcsak a teremtés történetét illetően, hanem sok-sok más történetet tekintve is láthatjuk, hogy Isten Szentlelke megjelent és rendet hozott a szétszórtságban, világosságot hozott a sötétségben. Erre csak Ő képes, ezt pedig hajlamosan vagyunk elfelejteni. Azt gondolhatjuk, hogy majd mi megküzdünk az élet összevisszaságával, sötétségével és rendet teremtünk, világosságot „termelünk” saját életünkben, környezetünkben. Ez a hozzáállás azonban csak még több káoszt szokott szülni. Nincs bölcsességünk és erőnk az Isten Szentlelke nélkül a rendetlenséget renddé, a sötétséget világossággá alakítani. A Szentírásban nem véletlenül olvashatunk először Isten megjelenéséről a kicsit sem vonzó világunkban. Isten Szentlelke most is ott lebeg az Isten gyermekeinek élete felett és, mint egy madár, amely fészke felett lebeg, védi és táplálja kicsinyeit. „ Mint repdeső madársereg, úgy oltalmazza a Seregek Ura Jeruzsálemet: oltalmazza és megmenti, megvédi és megtartja.” (Ézsaiás 31:5)
A zsoltáríró által pedig Isten arra emlékeztet minket, hogy továbbra is elküldi Szentlelkét, hogy általa megújítsa a földet. „Ha kiárasztod lelkedet, új teremtmények keletkeznek, és megújítod a termőföld felszínét.” ( Zsoltárok 104:30)
Talán úgy érzed a te elmédben is jelenleg sötétség és káosz van köszönhetően annak, hogy az utóbbi időben, az egyébként megbízható forrásokból is olyan híreket hallhattunk, amelyek egymásnak ellentmondóak voltak az új koronavírussal kapcsolatosan, a vakcinával kapcsolatosan, politikai és egyéb dolgokkal kapcsolatosan. Fordulj most Isten felé, mert az Ő Szentlelke ott van mindezek fölött és a káoszból rendet, a sötétségből világosságot, a félelemből békességet tud formálni a te életedben is. Szentlelkének csodálatos ereje által pedig ki tudja munkálni, hogy hűségesen és engedelmesen kövessük Őt.


IMA: Istenünk, a Te Szentlelked szárnyaival takard be életünket, hogy érezhessük a Te szereteted és gondviselésed életünk minden napján. Teremts rendet a mi életünkben is, hogy bizalommal és engedelmességgel forduljunk Hozzád. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Az anyaság áldott "raktárai"

...Anyja mindezeket a szavakat megőrizte szívében, Lukács evangéliuma 2. fejezet 51.b. vers Amikor az édesanyákról emlékezünk meg, Mária, Jé...