2021. február 5., péntek

Miért én?

Nem bűneink szerint cselekszik velünk, és nem fizet nékünk a mi álnokságaink szerint.
103. zsoltár 10 vers




A rákos daganat a bűnért való büntetés lenne? Isten azért engedné meg a szenvedést, mert nem követtük hűségesen az Ő utasításait? Ez egy nagyon régi kérdés, sok ember pedig a kettő dolog között ok és okozati összefüggést lát. Vétkeztél és a vétkeidért Isten büntetése sújt.
Jób, egy ószövetségi személy, aki az életén kívül szinte mindenét elveszítette, és nem büntetés volt ez a számára, hanem a hitének a próbája.
A barátai viszont egyszerű ok-okozati kapcsolatot láttak Jób életében: Vétkeztél- Isten pedig megbüntetett.
Isten viszont kinyilvánította Jóbnak, hogy az Ő tervei, cselekedetei sokkal magasabb rendűek, mint az ember tervei. A zsoltáríró azt írja, hogy Isten nem a bűneink szerint bánik velünk, sőt, Krisztus által gondoskodott arról, hogy eltörölje bűneinket.
Ha Isten minden vétket megtorolna az emberiségen, akkor örökké a kínok-kínját kellene megélnünk.
Sok embert láttam már, aki könnyek között vallotta meg, hogy a betegségét, nehézségeit a bűnei miatt kapott büntetésként éli meg.
Isten azokat fogja megbüntetni bűneik miatt, akik nem hajlandóak békét kötni és nem hajlandóak elfogadni a Krisztus által Isten békeajánlatát.
A büntetés viszont nem egy betegség lesz, hanem örök kárhozat. Isten az Ő gyermekeit szereti, és kegyelme sokkal nagyobb, mint bármilyen bűn. Isten világosan kifejezte, hogy nem örül annak, ha büntetnie kell, nem szeretné, hogy akár egy ember is a kárhozat fia legyen, de szeretetéből szabad döntési lehetőséget biztosított mindannyiunknak. Ugye elfogadod az Ő szeretetét? 




IMA: Istenünk, köszönjük, hogy kegyelmet, együttérzést és megbocsátást ajándékozol azoknak, akik átadják Neked életüket és a Szentlélek által gyermekeiddé lesznek. A szereteted magasabb az égnél. Ha szenvedünk, ne engedd, hogy kételkedjünk, meginogjunk, segíts szilárdan állnunk ígéreteidbe. Krisztus nevében, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...