2021. február 21., vasárnap

Mennyei erő

Amikor pedig Jézus megkeresztelkedett, azonnal kijött a vízből, és íme, megnyílt a menny, és látta, hogy Isten Lelke galamb formájában aláereszkedik, és őreá száll. Máté evangéliuma 3. fejezet 16. vers



Véletlenül tette azt Jézus Krisztus a betlehemi megszületésétől egészen a golgotai kereszthaláláig, amit tett? Ha teljesen emberré lett, honnan kapott erőt a betegek gyógyítására, halottak feltámasztására? Miért tudott olyan erővel, hatalommal, tekintéllyel beszélni amilyennel egyetlen korabeli pap vagy rabbi sem tudott? Mielőtt még azzal magyaráznánk ezt, hogy Ő a szentháromság egyik személyeként mindezt megtehette, nézzük meg, hogy mit mond ezzel kapcsolatosan Isten beszéde: „… mert ő Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel, hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult; megalázta magát, és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig. ( Filippibeliekhez írt levél 2. fejezet 6-8. versek)
Isten Szentlelke különleges módon vett lakozást Krisztus életében, hogy felkészítse Krisztust elhívására.
Amint a kezdetben a Szentlélek lebegett a vizek fellett, úgy Krisztus felett is lebegett a földi szolgálatának kezdetén. Ez a mozzanat kicsit sem jelentéktelen. A mennyei Atya hangja is igazolta Krisztust a következő szavakkal: „Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm.”
Ezek a szavak eszünkbe juttatják Ézsaiás jövendölését Isten szolgájáról, aki beteljesíti Isten megváltással kapcsolatos ígéreteit.
Isten megtestesült Fiát megtisztelte az Atya és megtisztelte a Szentlélek is bemerítésekor. Az, hogy a Szentlélek által felkent volt, nem mentesítette Krisztus a szenvedés útjától.
Isten azért kente fel Őt a Szentlélek által, hogy szolgáljon és életét adja sokakért. Ha a mai világban szeretnénk Krisztus követői lenni, ezt jobb, ha nem feledjük el.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy gyermekeidet ma is felruházod a Szentlélek erejével. Segíts Istenünk a Szentlélek által megfizetni az engedelmesség árát a Te dicsőségedre. Jézus Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A fegyelmezés áldásai

Pillanatnyilag ugyan semmiféle fenyítés nem látszik örvendetesnek, hanem keservesnek, később azonban az igazság békességes gyümölcsét hozza ...