2021. március 5., péntek

A halál árnyékának völgyén át

Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem. 23. Zsoltár 4. fejezet



A 23. zsoltár annyira ismert zsoltár, hogy éppen az ismertsége miatt hajlamosak lehetünk átsiklani ennek a zsoltárnak a mélységén. Legfontosabb üzenete, hogy Krisztus, a jó pásztor elkísér minket keresztény életünk minden szakaszában.
Minden egyes életszakaszunkat fel tudja használni arra, hogy megerősítsen minket az Ő kegyelmében és kegyelme által. Fegyelmez is minket, amikor helyreigazításra van szükségünk. Azért, mert szeret. Amikor pedig az életünk árnyai egyre sötétebben magasodnak fölénk, a halál árnyainak völgyén át is elvezet minket az Atya jelenlétébe, közelébe.
Talán vannak ennek az üzenetnek olyan olvasói, akik éppen most érzik magukat a halál árnyékának völgyében. Talán súlyos, életedet is fenyegető betegséggel küszködsz te magad is.
Az is lehet, hogy nincs ilyen betegség életedben, de érzed, hogy az évek elrohantak és már nem olyan a teherbírásod, mint régen. Örülsz neki, ha a mindennapi teendőidhez van elég erőd. Talán az üresség fájdalma miatt szenvedünk, amit egy szerettünk elvesztése okozott a számunkra. Bármi is nehezedik ma rád baljós árnyként, bízz abban a Pásztorban, Aki a füves legelőkre, csendes vizekhez is vezetett egykoron téged. Ő nem fog magadra hagyni a halál árnyékának völgyében sem.
Az Ő jelenléte erőt fog adni neked, meg fog tartani téged és gondviselése elkísér majd egész életedben és az örökkévalóságban is.


IMA: Istenünk, közülünk némelyek élete talán zavartalan fényben van, némelyek élete pedig éppen a halál árnyékának völgyében van. Vigyázz ránk, viselj gondot ránk, és taníts minket olyan módon, hogy a mi életünk minden körülmények között gazdagodjon a Te kegyelmed által. Krisztus nevében kérünk, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...