2021. március 6., szombat

Váratlanul jön el

Emlékezzél tehát vissza, hogyan kaptad és hallottad: tartsd meg azt, és térj meg! Ha tehát nem ébredsz fel, eljövök, mint a tolvaj, és nem tudod, melyik órában jövök el hozzád.                                                Jelenések könyve 3. fejezet 3. vers



Emlékszem azokra az időkre, amikor még nem voltam újjászületve és ebből fakadóan nem volt üdvbizonyosságom sem. Általában esténként azért imádkoztam, hogy Isten még ne jöjjön el és ne tartson ítéletet a világ felett. Úgy éreztem még időre van szükségem, hogy megragadhassam az örök élet ajándékát hit által. Talán te is így vagy Krisztus visszajövetelével kapcsolatosan. Nem ellenkezel, énekekben talán te is énekled, hogy vágysz Krisztus mihamarabbi visszajövetelére.
Vannak emberek, akik meg vannak győződve róla, hogy Krisztus még életükben vagy legalábbis ebben az évszázadban vissza fog jönni. A közeljövővel kapcsolatosan viszont nagyon sok keresztény úgy gondolja, hogy jól van úgy, ahogyan van.
Talán van néhány tervünk a munkánkkal kapcsolatosan, amiket még szeretnénk véghezvinni. Talán még szeretnénk élvezni nyugdíjas éveinket. Még szeretnénk Krisztus követésünk néhány bizonytalan pontját tisztázni. Nem csoda hát, hogy könnyen halogathatjuk a mennyei „vőlegény” eljövetelére való felkészülést és az a veszély fenyegethet minket, hogy felkészületlenül ér minket.
Jézus Krisztus emlékeztet minket, hogy eljövetelének ideje nem függ a mi vágyainktól, kívánságainktól, terveinktől. Feladatunk a jelenben készen várni Őt. Milyen változást jelentene számodra, ha a mai napon nyílna meg az ég és Krisztust meglátnád eljönni angyalaival az ég felhőiben?


IMA: Istenünk, könnyen elvonják figyelmünket dolgok a lényegről. Olyan elfoglaltak vagyunk, hogy elfeledhetjük, eljöveteled közel van. Segíts minket hit által hű sáfároknak bizonyulni visszajöveteledkor. Krisztus nevében kérünk, Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gondolataid szűrői

Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dics...