2021. március 7., vasárnap

Istené a dicsőség!

Ne nekünk, Uram, ne nekünk, hanem a te nevednek szerezz dicsőséget szeretetedért és hűségedért!
115. Zsoltár 1. vers



Az élet nem rólunk szól! Isten tervéről, királyságáról, dicsőségéről szól. A Biblia elején olvassuk, hogy: " Kezdetben teremtette Isten..."
Ez a néhány szó gyökeresen megváltoztatja az önmagunkról kialakult képünket, az életünk, a feladataink értelmét. Minden ami teremtetett Isten által és Istenért teremtetett.
A teremtett világ minden szépsége voltaképp Isten dicsőségére mutat.
Az egész mindenség Istené és Isten célja és terve szerint működik. Te és én is ennek a mindenségnek részei vagyunk. Nem arra lettünk teremtve, hogy önállósodjunk Istentől és a saját magunk tervét követve éljünk.
Nem arra lettünk teremtve, hogy önző kis céljaink és terveink érdekében cselekedjünk és éljünk, a saját magunk dicsőségét keresve. Arra lettünk teremtve, hogy Istennek éljünk.
Az Istennek nemcsak a vallásos tevékenységeinkben kell dicsőséget adnunk, hanem mindenben amit csak teszünk életünk során.
Tehát akár esztek, akár isztok, vagy bármit tesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek! 1 Korintus 10:31
Pál apostol tehát nem valami magasztos vallásos cselekedetekre utal, hanem olyan mindennapi dolgokra, mint az evés és ivás. Olyan cselekedetekre amelyek jelentékteleneknek tűnnek és folyamatosan ismétlődnek életünkben. Még ezekben is Isten dicsőségét keresi a keresztény ember.
Isten tudta, hogy Szentlelke nélkül sosem fogunk így élni. Ezért küldte Krisztust aki meghalt a bűneinkért, feltámadt megigazulásunkért, hogy az Ő kegyelme által új életet nyerjünk és a Szentlélek által tudjunk az Ő dicsőségére élni.
Amikor elismerjük, hogy Isten segítségére szorulunk, akkor tudunk kapcsolódni a Megváltáshoz, amit az Atya Krisztus által, az Ő fia által készített nekünk.
Meneküljünk ma is Krisztushoz, hogy Isten kegyelme által ne önmagunknak, hanem Istennek éljünk.


IMA: Istenünk magasztalunk azért, hogy figyelmeztetsz minket, küldjük halálba a büszkeségünket. Bocsáss meg minden lázadásunkat, amellyel énünknek kedveztünk és a saját dicsőségünket kerestük. Szükségünk van Rád Istenünk. Csak Általad élhetünk úgy, hogy betöltsük küldetésünket. Segíts minket ebben. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...