2021. március 8., hétfő

Lélek szépítő öröm

Az örvendező szív megszépíti az arcot, a bánatos szív pedig összetöri a lelket.                       Példabeszédek könyve 15. fejezet 13. vers



A szemek a lélek tükre. A mai világban gyakran láthatunk kívülről nagyon szép embereket. Híres színészeket talán, akik kívülről ragyogóan néznek ki. Csakhogy amit kívülről mutatnak, az legtöbbször nem egyezik azzal ami a lelki világukban van.
Sok esetben a világ legboldogtalanabb emberei közé tartoznak.
A környéken élő barátainknak, ismerőseinknek talán csodaszép házaik vannak, frissen vágott pázsitjuk, és aranyos gyermekeik, de a zárt ajtók mögött nem látod milyen nehézségeket, küzdelmeket élnek meg.
Lehetnek egészségügyi problémáik, házasságuk válságban lehet vagy állandóan gyötrődhetnek azzal kapcsolatosan, hogy a jövőben is ugyanolyan jó lesz-e az anyagi helyzetük?
Ha nem ismerik Istent, mindenképpen hiányzik életükből az a reménység és hit, ami az Istenben bízók életében jelen van.
Biztos horgony nélkül, az a veszély leselkedik rájuk, hogy a 21. század viharos tengerén vesznek el.
Semmi sem tehet egy lelket boldogabbá, mint az, ha megismeri Krisztust, mint személyes üdvözítőt.
Csak ezután tapasztalható meg az igazi öröm, boldogság, csak ezután várható az, hogy ezt az örömöt tükrözze vissza a szemeinken keresztül a szívünk.
Mi a helyzet veled?
Megtapasztaltad-e már ezt az igazi és maradandó örömöt?
Ha igen, akkor vajon kit fog Isten életedbe vezetni, akinek szüksége van arra, hogy megismerje Istent és az ebből az ismeretből fakadó örömet?
Nem a felületes örömet, hanem azt ami a szív mélyéből tör elé, azt amit csak Krisztus adhatja nekünk.
Imádkozz ezekért az emberekért ma, és építs velük személyes kapcsolatot, hogy a megfelelő időben megoszthasd velük a benned lakozó reménységet.


IMA: Istenünk, csak Általad lehet részünk igazi örömben. Általad szépülhet meg a szívünk, arcunk, életünk. Csak a Te jelenlétedben lehet őszinte a szeretetünk, biztos a hitünk, reménységünk, célunk és boldog az életünk.
Segíts minden kedves olvasónak megismerni, elfogadni Téged, mint megváltót, üdvözítőt, hogy ez az öröm minden egyes ember életében jelen lehessen. Tégy minket hatékony eszközeiddé, hogy vigyük az örömhíredet másoknak. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...