2021. március 9., kedd

Elközelített Isten országa

"Betelt az idő, és elközelített már az Isten országa: térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban." Márk evangéliuma 1. fejezet 15. vers



A földi szolgálatának elején, Krisztus örömhírt közölt minden emberrel, amelynek lényege, hogy Isten és ember kapcsolatában jelentős változást állt be. Krisztus testet öltése által, Isten olyan közel jött az emberiséghez, mint soha azelőtt.
Jézus Krisztus által minden válaszfal ledöntetett, amit a Sátán épített az ember és Isten közé a bűnt felhasználva.
A testet öltött Isten az emberek között járt-kelt. Ennél még csodálatosabb örömhír, hogy Krisztus arra hívja az övéit, hogy csatlakozzanak az Ő küldetéséhez.
Az Ő küldetése egyszerű: legyőzte a bűnt és a halál hatalmát, ezáltal pedig minden ember számára elérhetővé tette az új életet, az örök életet.
Erről szólt Jézus Krisztus szolgálata. Azt mondta: „Egészen közel jött hozzátok Isten országa, tehát térjetek meg, tartsatok bűnbánatot és higgyetek az Istentől jövő örömhírben.”
Az Atya immár megbocsát, az Ő Fia miatt ez által pedig új életünk lehet. Beléphetsz abba a bőséges, céltudatos életbe, amit Isten tartogat számodra.
Ez a csodálatos örömhír a számodra ma! Ha még nem adtad át teljesen életed Krisztus hatalmas, szeretetteljes kezébe, hívlak arra, hogy tedd ezt meg ma.


IMA: Istenünk, köszönjük, hogy Jézus Krisztus által a Menny kapuja megnyílt a számunkra. Vezess mindannyiunkat olyan módon, hogy még közelebbi kapcsolatban lehessünk Veled. Krisztus nevében kérünk, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...