2021. március 10., szerda

Csak egy morzsát kérek

Onnan elindulva elment Tírusz vidékére. Bement egy házba, és azt akarta, hogy senki ne tudja meg ottlétét. De nem maradhatott titokban. Márk evangéliuma 7. fejezet 24. vers



Jézus Krisztus tanítványaival együtt egy gazdag, virágzó térségbe utazott. Tírusz egy lenyűgöző város volt. Szidón és a Tízváros szomszédságában helyezkedett el. Tírusz városa fontos volt az oktatás, a kultúra és a technológia szemszögéből is. Kitűnt a többi szegényebb zsidó város közül, amelyek többnyire a mezőgazdaságból éltek meg. Ebben e fejlett, gazdag városban találkozott Krisztus egy édesanyával, akinek csodára volt szüksége ahhoz, hogy a meggyötört gyermeke meggyógyulhasson. Hiába a fejlett, gazdag város, senki sem tudott segíteni ezen az édesanyán és gyermekén.
Jézus Krisztus látszólag elutasította ezt a pogány édesanyát azzal, hogy nem bölcs dolog elvenni a zsidóktól a kenyeret és a pogány kutyáknak adni. Ez az asszony azonban hittel teljes volt és nem fogadta el ezt a választ végső válaszként.
Megalázkodott Krisztus előtt és elmondta, hogy beéri Isten jóságának akármilyen kicsiny morzsájával is. Krisztus figyelmének, jóságának, hatalmának egy kis morzsája is elegendő volt az asszony számára. Krisztust annyira lenyűgözte az asszony hitből fakadó válasza, hogy azonnal meggyógyította a lányát.
Ebből a történetből világosan kitűnik, hogy lehetsz bármennyire gazdag, független, vannak olyan szükségleteid, amelyeket csak Krisztus tud betölteni.
Ez által a pogány nő által Krisztus kifejezte minden egyes ember számára, hogy van remény és van élet Őbenne és Őáltala. Nem számít, hogy szegény vagy gazdag vagy, nem számít, hogy egyszerű vagy nagyon művelt ember vagy, minden embernek szüksége van Jézus Krisztusra. Jézus Krisztus minden egyes napodon lát téged és az igazi szükségedet is.


IMA: Istenem, köszönöm, hogy ismersz engem és elfogadsz, olyannak amilyen vagyok. Engedd meg, hogy alázatos hittel jöjjek ma Hozzád, hogy megkapjam kegyelmedet. Krisztus nevében kérlek, Ámen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...