2021. március 11., csütörtök

Cselekvő együttérzés

Azokban a napokban, amikor ismét igen nagy volt a sokaság és nem volt mit enniük, magához hívta tanítványait, és így szólt hozzájuk: "Szánakozom a sokaságon, mert már három napja vannak velem, és nincs mit enniük; Márk evangéliuma 8. fejezet 1-2. vers



Az emberek nagy tömege annyira szerette hallgatni Krisztus a pusztaságban, hogy 3 napon át vele voltak úgy, hogy semmit sem ettek. Távol voltak az otthonuktól és ételre, erőre volt szükségük ahhoz, hogy haza tudjanak térni otthonaikba.
Erre a krízishelyzetre válaszolt Krisztus csodálatos módon, amikor néhány hal és kenyér segítségével minden egyes embernek enni adott. Miután minden ember jóllakott, még hét tele kosárral szedtek össze a tanítványok maradékot.
Az együttérzés sarkallta Krisztust, hogy cselekedjen és megoldást hozzon a krízishelyzetre. Ezek az emberek azért mentek Krisztushoz, hogy egy nagyszerű tanítót hallgassanak. Végül nemcsak egy nagy tanítóval találkozhattak, hanem valakivel, aki mélyen együtt érez velük és szereti őket.
Krisztus nemcsak mondta ezt, hanem cselekedettel ki is fejezte. Odafigyelt az övéinek mindennapi szükségeire. Ez a tömeg még nem tudhatta, hogy Krisztus sokkal mélyebb együttérzésről fog később tanúbizonyságot tenni azáltal, hogy meghal minden egyes ember bűneiért.
Ez a csoda csak előíze volt annak, amiért valójában eljött a világunkba. Ez a történet világos betekintést ad nekünk Krisztus szívébe. Ő nemcsak tanít minket a szeretetről, hanem a legnagyobb áldozatot hozta meg értünk. Talán ma te is egyedül érzed magad az élet pusztaságában, problémákkal, félelmekkel vagy körülvéve. Krisztus szeretete a legerőteljesebb vigasztalás lehet a te számodra is.


IMA: Úr Jézus, köszönjük, hogy feladtad életedet miértünk. Megvalljuk, hogy Te vagy számunkra az élet kenyere. Kérjük, vigasztalj minket bűnbocsátó kegyelmeddel. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...