2021. március 12., péntek

Mérgező kovász

Jézus figyelmeztette őket, és így szólt: "Vigyázzatok, óvakodjatok a farizeusok kovászától és a Heródes kovászától!" Márk evangéliuma 8. fejezet 15. vers



A tanítványok éppen Krisztussal utaztak egy hajóban és aggódni kezdtek, mert észrevették, hogy nem maradt elég kenyerük. Jézus Krisztus hallotta miről beszélgetnek és a következőt mondta: „Vigyázzatok, óvakodjatok a farizeusok kovászától és a Heródes kovászától!”
Mivel a tanítványok nem értették, hogy miről van szó, vitatkozni kezdtek Krisztus kijelentése miatt. Jézus Krisztus a farizeusok és Heródes hitetlenségére és képmutatására célzott. Sem a farizeusok, sem Heródes nem ismerte fel Jézusban Isten testet öltött Fiát.
Másodszor, a tanítványok kétszer is tanúi voltak a kenyerek és halak csodálatos megszaporításának és a maradék kosár ételt is ők gyűjtötték be, mégis aggodalmaskodtak Krisztussal egy hajóban evezve, hogy mit fognak enni?
Tudták kicsoda Jézus, megtapasztalták hatalmát, mégis a hitetlenség mérge csörgedezett az ereikben.
Az aggodalom a hitetlenség egyik formája és minket is megmérgezhet, ha nem vigyázunk. Ha Jézus Krisztussal egy hajóban evezünk, miért aggódnánk annyira életünk dolgai miatt?
Jézus Krisztus felajánlja a hitetlenség, aggodalom, szorongás mérgének ellenszerét: önmagát.


IMA: Istenünk, segíts minket a mai napon minden aggodalmunkat, félelmünket Hozzád vinni. Segíts meglátnunk és elhinnünk, hogy semmi és senki sem választhat el ezen a földön a Te szeretetedtől. Krisztus nevében kérünk, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...