2021. március 29., hétfő

Átjáróház vagy imaház?

Azután így tanította őket: "Nincs-e megírva: Az én házam imádság háza lesz minden nép számára? Ti pedig rablók barlangjává tettétek." Márk evangéliuma 11. fejezet 17. vers



A templom épülete gyönyörű volt. A legjobb építészek építették, pénzt és időt nem sajnáltak az építésénél. Nagy területen helyezkedett el, így Jeruzsálem óvárosának egy részét elfoglalta. Még Heródes király építtette a nép számára, az ország hitéleti központja volt.
Amikor viszont Jézus Krisztus diadalmenete után belépett a templomba, dühös lett.
Észrevette ugyanis, hogy az Isten házából piac és bazár lett. Mivel a templom hatalmas volt, a város északi oldala felől érkező emberek, a templomba belépve átválthatták pénzüket a templomi pénznemre és állatokat vásárolhattak a rituális áldozatok bemutatásához.
A kereskedők és pénzváltók tehát jó előre berendezték üzleteiket a templomban, hogy a húsvéti ünnepre érkezőket „kiszolgálhassák”.
Krisztust az zaklatta fel, hogy a templom már nem az imádat helye volt, hanem a kényelmet szolgáló forgalmas piac helye. Ezzel pedig háttérbe szorult az Isten tisztelete és imádata.
Ugyanez megtörténhet a te életedben is. Gondolj csak a sok elfoglaltságra életedben. A téged szerető Isten van (lesz) életed, ünneplésed középpontjában?
Kiépítetted már életedben az imádság és imádat áldott szokását, hogy továbbra is az Isten maradjon a középpontban? Kifogást természetesen könnyen találhatunk, ha keresünk. Máskor a rohanás, munka miatt kényelmesebb a lényeget figyelmen kívül hagyni, idén pedig a világjárvány lehet jó kifogás. A kifogások viszont még senkit sem vittek előre.


IMA: Istenünk, az életünk gyakran átjáróháznak tűnik, semmint imádság és imádat házának. Segíts minket arra, hogy Téged helyezzünk naponként életünk középpontjába. Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Nem veti meg a nyomorult nyomorúságát

Mert nem veti meg, és nem utálja a nyomorult nyomorúságát, nem rejti el orcáját előle, segélykiáltását meghallgatja. 20. Zsoltár 24. vers Ke...