2021. március 15., hétfő

Csodás kegyelem

Megállt mögötte a lábánál sírva, és könnyeivel kezdte öntözni a lábát, és hajával törölte meg; csókolgatta a lábát, és megkente kenettel.Lukács evangéliuma 7. fejezet 38. vers



Egy prostituált nő közelítette meg Jézus Krisztust, mert találkozni akart vele. Egy vacsora közepén toppant be egy gazdag ember házába, aki éppen vendégül látta Jézus Krisztust. Ez a nő viszont különleges ajándékot hozott Jézus Krisztusnak hálája, szeretete jeléül. Könnyeivel és parfümmel mosta meg Krisztus lábát, hajával törölgette meg azt.
Abban az időben, tisztességes férfi nem engedhette, hogy egy prostituált megérintse, nem nézhetett rá egy prostituáltra és nem is szólhatott hozzá.
Éppen ezért tartotta helytelennek Simon, Jézus Krisztus gazdag vendéglátója, hogy Krisztus elfogadta ennek az asszonynak, szeretetét, háláját, közeledését.
Jézus Krisztus viszont, aki egyedül volt tiszta és szent abban a teremben, belelátott Simon nem őszinte gondolataiba.
Mivel ennek a nőnek Isten sok bűnét bocsátotta meg, nagy szeretettel viseltetett Krisztus iránt. Minden embernek rengeteg bűne van és szüksége van Krisztus megbocsátására.
Mivel Jézus Krisztusban a mennyei Atya nagy irgalmat tanúsított irántunk, mindannyiunknak okunk lenne nagy szeretetünket és hálánkat kifejezni Isten iránt.
Jézus Krisztus sokkal több bűnt bocsátott meg nekünk, mint amit valaha gondoltunk volna.
Adjunk hálát Neki és „öntsük ki” Előtte életünket, mint jó illatú hálaáldozatot. Éljünk szeretetben és adjuk oda életünket Istennek kedves áldozatul, hogy másokat is Isten megbocsátó szeretetéhez, kegyelméhez vezethessünk.
…és éljetek szeretetben, ahogyan a Krisztus is szeretett minket, és önmagát adta értünk "áldozati ajándékul, az Istennek kedves illatként."
Efézusiakhoz írt levél 5. fejezet 2. vers


IMA: Istenünk, megvalljuk, hogy rengeteget vétkeztünk életünk során Ellened. Krisztus által pedig megbocsátást kínáltál nekünk erre a rengeteg bűnre. Sosem tudjuk ezt meghálálni Neked, de felajánljuk egész életünket hálából és örömmel Neked. Jézus Krisztus nevében, Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...