2021. március 14., vasárnap

Te kinek mondod Jézust?

Jézus tovább kérdezte őket: "Hát ti kinek mondotok engem?" Péter így válaszolt neki: "Te vagy a Krisztus." János evangéliuma 8. fejezet 29. vers



Jézus szolgálatának központi kérdésével találkozhatsz ma a fenti igeversben. Erre a kérdésre nemcsak Péternek kellett válaszolnia. Tőled is megkérdezi ma Jézus Krisztus: „Te kinek mondasz engem? Ki vagyok én valójában a te számodra?”
Azért érdekes a kérdés, mert nem arról szól, hogy mi a véleményed Krisztus tanításáról, hanem magáról Krisztusról szól és Krisztusra mutat. Pedig napjainkban összekeverjük ezeket a dolgokat. Emlékeztetned kell magad, hogy a hited nem keresztény eszméken, mondatokon vagy egy egyház-felekezeten nyugszik, hanem maga Jézus Krisztus az alapja. Ha a keresztény életed nem Jézus Krisztus személyére építetted, akkor az első viharnál össze fog omlani, mert legbelül üres és éppen ezért nem képes megtartani életedet. Jézus Krisztus nélkül a keresztény életviteled csak meddő erőlködés lesz. Nem fogod érteni mit jelent a Krisztus által kínált öröm, békesség, szabadság.
Érted miért fontos életed teljesen Krisztusra építeni? Nem lehet válogatni. Nem lehet figyelmen kívül hagyni Krisztus szentségét és bűngyűlöletét és csak az Ő kegyelmére, jóságára építeni. Vagy elfogadjuk Krisztust teljesen vagy nem fogadjuk el Őt sehogyan sem.
Péternek a mennyei Atya jelentette ki, hogy kicsoda Jézus valójában. Ezért mondta azonnal a választ: „Simon Péter megszólalt, és így felelt: "Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia." ( Máté 16:16)
Péter azt mondta, hogy Jézus több, mint egy nagyszerű tanító vagy próféta. Őt a mennyei Atya küldte a földre, hogy a megígért Messiás legyen és megszabadítsa népét bűneiből.
Jézus Krisztusban vetett hit által menekül meg ma is minden ember az Isten ellen elkövetett bűneinek örök következményeitől.
Jézus Krisztus szeretné, ha a mai napon te is őszintén válaszolnál kérdésére: Ki Ő igazából a te számodra?


IMA: Istenünk, nem felekezetre, teológiára, filozófiára vagy egyéb beszédekre akarjuk építeni a mi életünket, hanem egyedül Rád. Te vagy az Élet a számunkra. Te adsz értelmet, életünknek, kereszténységünknek. Szeretnénk bízni Benned életünk egyedüli Ura és Megváltójaként. Köszönjük, hogy magadat adtad oda a mi megmentésünk érdekében. Ámen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Gyakorlati megújulás

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tet...